Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

4. szabály: A játékosok felszerelése. Biztonság - Alapfelszerelés Biztonság A játékos nem használhat olyan felszerelést és nem viselhet semmi olyat, ami.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "4. szabály: A játékosok felszerelése. Biztonság - Alapfelszerelés Biztonság A játékos nem használhat olyan felszerelést és nem viselhet semmi olyat, ami."— Előadás másolata:

1 4. szabály: A játékosok felszerelése

2 Biztonság - Alapfelszerelés Biztonság A játékos nem használhat olyan felszerelést és nem viselhet semmi olyat, ami veszélyes önmagára vagy egy másik játékosra nézve (beleértve mindenfajta ékszert is). Alapfelszerelés A játékos kötelező alapfelszerelésének a következő különálló tételeket kell tartalmaznia: mez vagy ing – alsóruházat viselése esetén az alsóruházat ujjának színe meg kell egyezzen a mez vagy ing ujjának alapszínével rövidnadrág – ha a játékos alsónadrágot vagy harisnyát visel, akkor azok színének meg kell egyeznie a rövidnadrág alapszínével sportszár – ha külsőleg ragasztószalagot vagy más hasonló anyagot alkalmaznak, akkor annak színének meg kell egyeznie a sportszár azon színével, amely részén alkalmazták sípcsontvédő cipő

3 Sípcsontvédők - színek Sípcsontvédők a sportszárnak teljesen el kell fednie a sípcsontvédőt megfelelő anyagból (gumi, műanyag vagy hasonló anyagból) kell készülnie megfelelő fokú védelmet kell nyújtania Színek a két csapatnak egymástól, a játékvezetőtől, és a játékvezető asszisztensektől eltérő színeket kell viselniük mindkét kapusnak a játékosoktól, a játékvezetőtől, és a játékvezető asszisztensektől eltérő színeket kell viselniük

4 Szabálysértések - büntetések Szabálysértések – büntetések Ennek a szabálynak bármilyen megsértése esetén: nem kell megszakítani a játékot a játékvezető utasítsa a vétkes játékost a játéktér elhagyására, felszerelésének rendbehozatalára a játékos akkor hagyja el a játékteret, amikor a labda legközelebb játékon kívülre kerül, hacsak addigra nem hozta rendbe felszerelését szerelése rendbehozatala céljából a játéktérről leküldött játékos a játékvezető engedélye nélkül nem jöhet vissza a játékvezetőnek ellenőrizni kell, hogy a játékos felszerelése megfelelő-e, mielőtt megengedi, hogy visszatérjen a játéktérre a játékos csak akkor engedhető vissza a játéktérre, amikor a labda játékon kívül van Ha egy játékos, akinek e szabály megsértése miatt kellett elhagynia a játékteret, belép (vagy visszatér) a játéktérre a játékvezető engedélye nélkül, akkor őt figyelmeztetni kell. A játék újraindítása Ha a játékvezető figyelmeztetés céljából megszakítja a játékot: a játékot az ellenfél csapata javára megítélt közvetett szabadrúgással kell újraindítani arról a helyről, ahol a labda a játék megszakításának pillanatában volt

5 Az International Football Association Board döntvényei: 1. döntvény A játékosok nem fedhetnek fel olyan alsóruházatot, melyen jelmondat vagy hirdetés van. A kötelező alapfelszerelésnek tilos politikai, vallási, vagy személyes megnyilatkozást tartalmaznia. A játékost, aki meze levételével Jelmondatot vagy hirdetést fed fel a verseny szervezőjének szankcionálnia kell. Annak a játékosnak a csapatát, akinek kötelező alapfelszerelése politikai, vallási, vagy személyes megnyilatkozást tartalmaz a versenyszervezőjének vagy a FIFA-nak kell szankcionálnia.

6 Ékszerek A 4. szabály értelmében a játékosok semmilyen ékszert sem viselhetnek vagy nem rögzíthetnek a testükre tapasszal, azokat kötelesek levenni.

7 A sportszár színe A játékosok sportszárának színe UEFA bajnokságokon Néhány játékos fehér pántot (ragasztószalagot, kötést), vagy egy második sportszárat visel a felszerelése részét képező sportszáron. E pántok némelyike nyilvánvalóan megváltoztatja a sportszár színét, összetéveszthetővé téve azt a másik csapat sportszárával pl.: labda irányváltásakor. Ennek elkerülése végett a pánt (vagy a második sportszár) kizárólag a sportszár alatt viselhető, vagy annak színével azonosnak kell lennie. UEFA mérkőzéseken a játékvezetők kötelesek meggyőződni arról, hogy a sportszár színe tisztán felismerhető legyen. A játékvezetők minden UEFA versenyen kötelesek ezt az előírást említeni a szervezési eligazításon, és a mérkőzéseken betartatni azt.

8 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "4. szabály: A játékosok felszerelése. Biztonság - Alapfelszerelés Biztonság A játékos nem használhat olyan felszerelést és nem viselhet semmi olyat, ami."

Hasonló előadás


Google Hirdetések