Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A játékvezető helyezkedése. Helyezkedés Miért fontos a jó helyezkedés??? A helyes ítélet meghozatalában nélkülözhetetlen segítséget nyújthat a játékvezetőnek.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A játékvezető helyezkedése. Helyezkedés Miért fontos a jó helyezkedés??? A helyes ítélet meghozatalában nélkülözhetetlen segítséget nyújthat a játékvezetőnek."— Előadás másolata:

1 A játékvezető helyezkedése

2 Helyezkedés Miért fontos a jó helyezkedés??? A helyes ítélet meghozatalában nélkülözhetetlen segítséget nyújthat a játékvezetőnek. Mottó: Nem találhatjuk fel a spanyol viaszt…

3 Helyezkedés Mi a jó pozíció? Kérdéseket ill. ötleteket kell találnunk a jó pozíciók megtalálására. Nincs állandóan alkalmazható megoldás…

4 Mit ír a szabálykönyv???

5

6

7 Kezdőrúgás

8

9 Kirúgás

10

11 Szögletrúgás

12

13

14 Szabadrúgás

15

16

17

18

19 Büntetőrúgás

20

21 Bal oldalon vezetett támadás

22

23 Jobb oldalon vezetett támadás

24

25

26 A gyors ellenakció követése

27

28

29 Tolódás a labdával

30

31 Helyezkedés a gyakorlatban

32 Helyezkedés Mi a feltétele a helyes helyezkedésnek? Az alapvető előírások maximális ismerete + sok tapasztalat + pici szerencse…

33 Mentálisan mindig állj készen! Állandóan legyél mozgásban! Mire figyelj a helyezkedésednél? Mielőbb hagyd el a pálya középső részét!

34 Mire figyelj a helyezkedésednél? Ne legyél a labda útjába! Ne akadályozd a játékosokat! Változtasd a futásstílusod, s add el magad! Használj több mozgástípust, de oszd be az erődet!

35 Mikor jó a helyezkedés? Segíti a helyes döntés meghozatalát. Láss be az események közé! A geometriai közelség ≠ az optimális pozícióval. Mindig lásd az asszisztenst! Gondolkodj előre, s olvasd a játékot!


Letölteni ppt "A játékvezető helyezkedése. Helyezkedés Miért fontos a jó helyezkedés??? A helyes ítélet meghozatalában nélkülözhetetlen segítséget nyújthat a játékvezetőnek."

Hasonló előadás


Google Hirdetések