Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az új pénzmosási törvény alkalmazásának gyakorlati tapasztalatai a biztosítóknál.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az új pénzmosási törvény alkalmazásának gyakorlati tapasztalatai a biztosítóknál."— Előadás másolata:

1 Az új pénzmosási törvény alkalmazásának gyakorlati tapasztalatai a biztosítóknál

2 Az új Pmt. alkalmazásának gyakorlati tapasztalatai a biztosítóknál 2. oldal Jelenlegi helyzet Pmt. és PSZÁF mintaszabályzat alapján elkészültek a belső szabályzatok Gyakorlati alkalmazás első tapasztalatai Felmerülő kérdések megoldása, hatóságok közreműködése, visszajelzése Bővebb és gyakoribb adatszolgáltatás

3 Az új Pmt. alkalmazásának gyakorlati tapasztalatai a biztosítóknál 3. oldal A biztosítókat érintő főbb kérdések Egyik fő feladat: egy alapvetően banki környezetre íródott jogszabály értelmezése a biztosítási szektorra. Ki lehet ügyfél? Mi minősül ügyleti megbízásnak? Eseti befizetők kezelése Kedvezményezett, kifizetésre jogosult kezelése Stb.

4 Az új Pmt. alkalmazásának gyakorlati tapasztalatai a biztosítóknál 4. oldal A biztosítókat érintő főbb kérdések Felmerülnek az általános kérdések, mint pl. Tényleges tulajdonos beazonosítása Kiemelt közszereplők beazonosítása Nem személyes átvilágítás megoldása Más szolgáltató átvilágítása elfogadásának feltételei Szokatlan tranzakciók, gyanúokok Új adatszolgáltatás kérdései (pl. ügyfél- követelés, -kötelezettség, adatok biztosítása)

5 Az új Pmt. alkalmazásának gyakorlati tapasztalatai a biztosítóknál 5. oldal n A biztosító technikai feltételei megfelelnek-e az új előírások betartására? (Pl. szűrőrendszerek, adatszolgáltatás) n Az új előírásokat használók kellően felkészültek-e? n A felmerült kérdésekre, problémákra születik-e megoldás? Kérdések a gyakorlati alkalmazásnál


Letölteni ppt "Az új pénzmosási törvény alkalmazásának gyakorlati tapasztalatai a biztosítóknál."

Hasonló előadás


Google Hirdetések