Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

LAPOZZBELE–KATTANJRÁLAPOZZBELE–KATTANJRÁ LAPOZZBELE–KATTANJRÁLAPOZZBELE–KATTANJRÁ A példás kanizsai Halis István 1855-1927 Czémán Mátyás (Piarista Általános.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "LAPOZZBELE–KATTANJRÁLAPOZZBELE–KATTANJRÁ LAPOZZBELE–KATTANJRÁLAPOZZBELE–KATTANJRÁ A példás kanizsai Halis István 1855-1927 Czémán Mátyás (Piarista Általános."— Előadás másolata:

1 LAPOZZBELE–KATTANJRÁLAPOZZBELE–KATTANJRÁ LAPOZZBELE–KATTANJRÁLAPOZZBELE–KATTANJRÁ A példás kanizsai Halis István 1855-1927 Czémán Mátyás (Piarista Általános Iskola 7/1): Nagykanizsai rétisas-fészkelőhely Jámbor - Csókási - Horváth - Kissné: Biológia 7. életközösségek, rendszertan. Szeged: MOZAIK K., 2004. III. fejezet: a mérsékelt éghajlati övezet élővilága: Lombhullató erdőségek

2 LAPOZZBELE–KATTANJRÁLAPOZZBELE–KATTANJRÁ LAPOZZBELE–KATTANJRÁLAPOZZBELE–KATTANJRÁ A példás kanizsai Halis István 1855-1927 Tankönyvem:

3 LAPOZZBELE–KATTANJRÁLAPOZZBELE–KATTANJRÁ LAPOZZBELE–KATTANJRÁLAPOZZBELE–KATTANJRÁ A példás kanizsai Halis István 1855-1927 Nagykanizsa mérsékelt égövi város. Az itt található lombhullató – tölgyesekben, bükkösökben, gyertyánosokban - erdőkben és a mezőkőn, ligetes helyeken sok érdekes állat él, köztük is a legnevezetesebb, a védett rétisas. Tankönyvemben a bagolyról írják: „nesztelen légi vadász”, de ez a kifejezés illik kedvenc madaramra, a rétisasra is.

4 LAPOZZBELE–KATTANJRÁLAPOZZBELE–KATTANJRÁ LAPOZZBELE–KATTANJRÁLAPOZZBELE–KATTANJRÁ A példás kanizsai Halis István 1855-1927 A nagykanizsai erdők állatvilágáról Balogh László, a Batthyány Gimnázium tanára írt érdekes dolgokat.

5 LAPOZZBELE–KATTANJRÁLAPOZZBELE–KATTANJRÁ LAPOZZBELE–KATTANJRÁLAPOZZBELE–KATTANJRÁ A példás kanizsai Halis István 1855-1927 Forrás: Göcsejtől Mohácsig. A Dél-Dunántúl természeti értékei. Budapest: Mezőgazda K., 1997. …és kedvencemről, a rétisasról Forrás: Balogh László: Nagykanizsa város és környéke környezetállapoti felmérése. Nagykanizsa, 1994. (Honismereti Füzetek 7.)

6 LAPOZZBELE–KATTANJRÁLAPOZZBELE–KATTANJRÁ LAPOZZBELE–KATTANJRÁLAPOZZBELE–KATTANJRÁ A példás kanizsai Halis István 1855-1927 A rétisasról a WWF honlapjáról: http://www.wwf. hu/life_fajok_4_ 1.php

7 LAPOZZBELE–KATTANJRÁLAPOZZBELE–KATTANJRÁ LAPOZZBELE–KATTANJRÁLAPOZZBELE–KATTANJRÁ A példás kanizsai Halis István 1855-1927 Én és egyik segítőm, épp a sasról keresünk a neten.


Letölteni ppt "LAPOZZBELE–KATTANJRÁLAPOZZBELE–KATTANJRÁ LAPOZZBELE–KATTANJRÁLAPOZZBELE–KATTANJRÁ A példás kanizsai Halis István 1855-1927 Czémán Mátyás (Piarista Általános."

Hasonló előadás


Google Hirdetések