Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Információ, adat, jel, kód. Mi az információ?  Olyan új ismeret, amely megszerzője számára szükséges, és korábbi tudása alapján értelmezhető.  Megismerésekor.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Információ, adat, jel, kód. Mi az információ?  Olyan új ismeret, amely megszerzője számára szükséges, és korábbi tudása alapján értelmezhető.  Megismerésekor."— Előadás másolata:

1 Információ, adat, jel, kód

2 Mi az információ?  Olyan új ismeret, amely megszerzője számára szükséges, és korábbi tudása alapján értelmezhető.  Megismerésekor olyan tudásra teszünk szert, ami addig nem volt a birtokunkban.  Azokat az információkat, amelyekből valamilyen konkrét tényt tudunk meg adatnak is nevezzük.

3 Mi az adat?  Adat = elemi ismeret  Az adatokból gondolkodás vagy gépi feldolgozás útján információkat, azaz új ismereteket nyerünk.

4 Mi a jel? Az információkat jelek segítségével rögzítjük. A jelekkel rögzített információkat csak akkor értjük, csak akkor tudjuk „venni”, ha ismerjük a jelek jelentését.

5 Mi a kód?  Megállapodás szerinti jelek vagy szimbólumok rendszere, mellyel valamely információ egyértelműen megadható.  Kódolás: valamely információ átalakítása egyezményes jelekké.  Dekódolás: visszaalakítás az eredeti jelekké,


Letölteni ppt "Információ, adat, jel, kód. Mi az információ?  Olyan új ismeret, amely megszerzője számára szükséges, és korábbi tudása alapján értelmezhető.  Megismerésekor."

Hasonló előadás


Google Hirdetések