Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Aki írja a levelet Aki küldi a levelet Aki kapja a levelet Aki olvassa a levelet.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Aki írja a levelet Aki küldi a levelet Aki kapja a levelet Aki olvassa a levelet."— Előadás másolata:

1

2 Aki írja a levelet Aki küldi a levelet

3 Aki kapja a levelet Aki olvassa a levelet

4 Elektronikus levél Számítógépes dokumentum szöveg, kép, hang, mozgókép Az tartalma lehet:

5 szerver a postaláda (postafiók) tulajdonosának neve Felhasználónév

6 kukac kötelező elválasztó jel

7 annak a szolgáltatónak (mail-szervernek) a neve, amelyikhez a felhasználó gépe csatlakozik Szolgáltató neve Mail-szerver neve

8 Hungary – magyarországi cím

9 Külföldi cím Üzleti cím Kormányzati cím

10 A levélszerveren (mail-server) lévő postafiókunkat a segítségével kezeljük. (Szabványok: SMTP, POP3, IMAP) Leveleinket egy egyszerű segítségével írjuk meg. Leveleinket a segítségével küldjük és fogadjuk (Pl: Outlock Express, Eudora, Internet Mail) SZÖVEGSZERKESZTŐ LEVELEZŐ SZOFTVER KISZOLGÁLÓ SZOFTVER

11 Mail-server, Levélszerver Az elektronikus postafiók egy olyan szerveren van (Mail Server), amely folyamatosan kapcsolódik az Internetre.

12 Levélszemét Reklámok Kéretlen levelek

13 Az Internethez kapcsolódó számítógépeket ma már kötelező tűzfallal védeni. A jól beállított tűzfal megakadályozza, hogy az ún. trójai programok bejutásával átvegye valaki a számítógépünk irányítását.

14 Pl: Fre ,

15 Pl: Fre , Gmail,

16 Pl: Fre , Gmail, CitroMail

17 Címzett: Akinek küldjük a levelet. Egy vagy több cím. Tárgy: Miről szól a levél. Cc (Carbon Copy): Másolat további címzetteknek. A címzettek látják, hogy ki kapott másolatot. Bcc (Blind carbon copy): Titkos másolat. A címzettek nem látják, hogy ki kapott másolatot. Csatolmány: Állomány csatolása levélhez. Levél szövege: Maga a levél. Fw: Továbbküldés előtagja. From: Kitől jött a levél. To: Kinek megy a levél.


Letölteni ppt "Aki írja a levelet Aki küldi a levelet Aki kapja a levelet Aki olvassa a levelet."

Hasonló előadás


Google Hirdetések