Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Osztalékadó A Medgyessy-Gyurcsány- kormány adóreformja I. 550 milliárd Ft elvonás évente (55 ezer Ft/fő) 550 milliárd Ft elvonás évente (55 ezer Ft/fő)

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Osztalékadó A Medgyessy-Gyurcsány- kormány adóreformja I. 550 milliárd Ft elvonás évente (55 ezer Ft/fő) 550 milliárd Ft elvonás évente (55 ezer Ft/fő)"— Előadás másolata:

1

2 Osztalékadó

3 A Medgyessy-Gyurcsány- kormány adóreformja I. 550 milliárd Ft elvonás évente (55 ezer Ft/fő) 550 milliárd Ft elvonás évente (55 ezer Ft/fő) 22 adóemelés22 adóemelés Áfa radikális növeléseÁfa radikális növelése Új adók és járulékok bevezetése (környezetterhelési díj, energiaadó, vállalkozói járulék)Új adók és járulékok bevezetése (környezetterhelési díj, energiaadó, vállalkozói járulék)

4 A Medgyessy-Gyurcsány- kormány adóreformja II. Megemelte a járulékokat, pl. a munkavállalói egészségügyi járulékotMegemelte a járulékokat, pl. a munkavállalói egészségügyi járulékot Megszüntette az adókedvezményeketMegszüntette az adókedvezményeket Megemelte az állami elvonástMegemelte az állami elvonást Megemelte a rossz minőségű állami szolgáltatások áraitMegemelte a rossz minőségű állami szolgáltatások árait

5 Munkáltatói és munkavállalói terhek (munkabér százalékában)

6 Munkáltatói terhek (a munkabér százalékában)

7 Összes adóbevétel/GDP (2003)

8 A Fidesz Magyar Polgári Szövetség Új munkabarát adópolitikai elképzelései Új munkabarát adópolitikai elképzelései

9 Az új munkabarát adópolitika 1. A TB-járulék 29-ről 24%-ra csökkenjen 2. Törölje el a kormány az egészségügyi hozzájárulást (jelenleg 3450 Ft/hó/alkalmazott)

10 Az új munkabarát adópolitika 3. A hazai kis- és középvállalkozások terheinek csökkentése érdekében a társasági adó 16-ról 8%-ra csökkenjen (100 millió éves árbevétel alatti cégeknél)

11 Az új munkabarát adópolitika 4. Legyen önkéntes a 4%-os kötelező vállalkozói járulék

12 Az új munkabarát adópolitika 5. A vállalkozók 50 millió forintos éves árbevételig választhassák az Egyszerűsített Vállalkozói Adózást (jelenleg 25 millió Ft a határ)

13 Az új munkabarát adópolitika 6. A cégalapítás költségei 60%- kal, a vállalkozói engedély kiváltása 50%-kal, az üzlethelyiség működési engedélyének kiváltása 50%-kal csökkenjen

14 Az új munkabarát adópolitika 7.Az iparűzési adó 100%-át lehessen leírni a társasági adóalapból (jelenleg a felét lehet)

15 Az új munkabarát adópolitika 8. A forrásadó 25-ről 18%-ra csökkenjen


Letölteni ppt "Osztalékadó A Medgyessy-Gyurcsány- kormány adóreformja I. 550 milliárd Ft elvonás évente (55 ezer Ft/fő) 550 milliárd Ft elvonás évente (55 ezer Ft/fő)"

Hasonló előadás


Google Hirdetések