Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szakirányválasztási eljárás - Orientációs eljárás.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szakirányválasztási eljárás - Orientációs eljárás."— Előadás másolata:

1 Szakirányválasztási eljárás - Orientációs eljárás

2 A bologna-folyamat megjelenésével a hazai felsőoktatási rendszerben összevont alapszakok indultak meg, amelyeken a hallgatók tanulmányaikat folytathatják. A bologna-folyamat megjelenésével a hazai felsőoktatási rendszerben összevont alapszakok indultak meg, amelyeken a hallgatók tanulmányaikat folytathatják. A szakirányválasztás szabályait Karunkon a belső orientációs és szakirányválasztási eljárás szabályai rögzítik. A szakirányválasztásban vesz részt az a hallgató, aki két érvényes lezárt szemeszterrel rendelkezik a Karon, amelyek során teljesített tanulmányi eredménye szolgál a szakirányválasztás alapjául. A szakirányválasztás szabályait Karunkon a belső orientációs és szakirányválasztási eljárás szabályai rögzítik. A szakirányválasztásban vesz részt az a hallgató, aki két érvényes lezárt szemeszterrel rendelkezik a Karon, amelyek során teljesített tanulmányi eredménye szolgál a szakirányválasztás alapjául. A belső orientációs és szakirányválasztási eljárás 2 szakaszból tevődik össze: A belső orientációs és szakirányválasztási eljárás 2 szakaszból tevődik össze: Orientációs eljárás Orientációs eljárás Szakirányválasztási eljárás Szakirányválasztási eljárás Az orientációs eljárásra az 1. félévet követően kerül sor, amelynek célja a hallgatói igények felmérése, valamint a Kari preferenciáknak megfelelő, az egyes szakirányokra irányadó kapacitások meghatározása. Az orientációs eljárásra az 1. félévet követően kerül sor, amelynek célja a hallgatói igények felmérése, valamint a Kari preferenciáknak megfelelő, az egyes szakirányokra irányadó kapacitások meghatározása. A szakirányválasztási eljárásra a 2. félév lezárását követő héten kerül sor. A szakirányválasztás során az első két érvényesen lezárt szemeszter eredményeit veszi figyelembe a Kar, függetlenül attól, hogy ezekben a szemeszterekben hány kreditpontnyi tárgyat vett fel és teljesített a hallgató. A szakirányválasztási eljárásra a 2. félév lezárását követő héten kerül sor. A szakirányválasztás során az első két érvényesen lezárt szemeszter eredményeit veszi figyelembe a Kar, függetlenül attól, hogy ezekben a szemeszterekben hány kreditpontnyi tárgyat vett fel és teljesített a hallgató. A hallgatók az ETR-hez kapott EHA kódjukkal és jelszavukkal léphetnek be a szakirány választáshoz készített programba a Kar honlapján található link segítségével. Az orientációs eljárásban az elektronikus felületen a hallgatónak meg kell határoznia a rá irányadó szakirányok közül milyen rangsort kíván kialakítani. A hallgató minden szakirányt köteles rangsorolni. A hallgatók az ETR-hez kapott EHA kódjukkal és jelszavukkal léphetnek be a szakirány választáshoz készített programba a Kar honlapján található link segítségével. Az orientációs eljárásban az elektronikus felületen a hallgatónak meg kell határoznia a rá irányadó szakirányok közül milyen rangsort kíván kialakítani. A hallgató minden szakirányt köteles rangsorolni.

3 A Belépés menüpont alatt engedélyezett a programba történő bejelentkezés az ETR-es EHA kód és jelszó megadásával.

4 Az eljárásról szóló tájékoztató alatti részben megadható, hogy részt kíván venni az eljárásban vagy sem, ezt követően az OK gombbal történő jóváhagyás után léphet tovább a következő felületre. IGEN választása esetén részt kíván venni az orientációs és szakirányválasztási eljárásokban. NEM választása esetén pedig nem kíván részt venni az orientációs és szakirányválasztási eljárásokban.

5 HA IGEN választásával lép tovább: Az adott alapszaknak megfelelően rangsorolhatók a szakirányok, melynek jóváhagyásáról szintén küld a program egy automatikus e-mailt.

6 A szakirány választást követően az alábbi automatikus visszajelzés kerül elküldésre az ETR-ben megadott e-mail címre.

7 Ismételt programbelépés esetén lehetőség van a szakirányok sorrendjének módosítására.

8 HA NEM választásával lép tovább: Az adott alapszaknak esetén jelezte, hogy egyáltalán nem kíván részt venni sem az orientációs sem az év végén tartandó szakirányválasztási eljárásban.

9 A hallgatók a szakirányok között kialakítják az általuk preferált rangsort. A hallgatók a szakirányok között kialakítják az általuk preferált rangsort. Az eljárás során a Tanulmányi Bizottság által minden hallgató egyértelmű besorolást nyer egy adott szakirányra, amelyen tanulmányait folytathatja. Erről a Tanulmányi Osztály határozatban értesíti a hallgatót, amely ellen kizárólag a szakirányválasztási eljárás során történt szabályzatsértés esetén lehet fellebbezéssel élni. Az eljárás során a Tanulmányi Bizottság által minden hallgató egyértelmű besorolást nyer egy adott szakirányra, amelyen tanulmányait folytathatja. Erről a Tanulmányi Osztály határozatban értesíti a hallgatót, amely ellen kizárólag a szakirányválasztási eljárás során történt szabályzatsértés esetén lehet fellebbezéssel élni. A fentiekkel párhuzamosan a Tanulmányi Osztály lehetővé teszi a hallgató számára, hogy az ETR-ben felvehesse az adott szakirányhoz tartozó, a tanszék által meghirdetett kurzusokat. A fentiekkel párhuzamosan a Tanulmányi Osztály lehetővé teszi a hallgató számára, hogy az ETR-ben felvehesse az adott szakirányhoz tartozó, a tanszék által meghirdetett kurzusokat.


Letölteni ppt "Szakirányválasztási eljárás - Orientációs eljárás."

Hasonló előadás


Google Hirdetések