Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Természetvédelmi közösségek Összeállította: Erdei-Gulyás Gabriella Origo Web Team HQL 2010 Kft.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Természetvédelmi közösségek Összeállította: Erdei-Gulyás Gabriella Origo Web Team HQL 2010 Kft."— Előadás másolata:

1 Természetvédelmi közösségek Összeállította: Erdei-Gulyás Gabriella Origo Web Team HQL 2010 Kft.

2 Természetvédelmi közösséget lehet alapítani és már meglévőhöz csatlakozni akár egyénileg, akár csoport szinten.

3 Közösségek: iskolai természetvédelmi szervezetek baráti körök, klubok helyi természetvédelmi egyesületek, alapítványok megyei természetvédelmi egyesületek, alapítványok regionális természetvédelmi egyesületek, alapítványok országos természetvédelmi egyesületek, alapítványok nemzetközi természetvédelmi egyesületek, alapítványok természetvédelmi szövetségek, ernyőszervezetek állami természetvédő szervezetek, önkormányzatok, Minisztériumok nonprofit gazdasági szervezetek (nonprofit kft, kht)

4 Nonprofit szervezetek A nonprofit szervezetek legtöbbje nyílt szervezet, mely azt jelenti, hogy ahhoz bárki csatlakozhat, ha egyetért annak alapító okiratával, alapszabályával.

5 Önkéntes munka Ezeknél a természetvédelmi szervezeteknél önkéntes munka végezhető, melyről írásos együttműködési megállapodás készül, és az itt eltöltött idő beszámít a gyakorlati időkeretbe a tanulmányokhoz, továbbá referenciaként használható a későbbi munkavállalás esetén.

6 Iskolai szervezet Iskolai szervezeteket a tanárok és az igazgatói testület jóváhagyása mellett hozhattok létre. Ahol létezik, kérjétek a Diákönkormányzat segítségét a folyamat elindításához. Ahol nincs ilyen szervezet, forduljatok osztályfőnökötökhöz, igazgatótokhoz.

7 Felnőttek természetvédelmi szervezetéhez csatlakozás Kérdezzétek meg szüleiteket, tanáraitokat, hogy milyen szervezetek érhetőek el a településeteken, és kérjétek meg, hogy mutasson be Benneteket a szervezet vezetőjének. Használhatjátok az internetet a kutatáshoz, ha a településetek nevét beütitek a keresőbe, és szókapcsolatokkal kerestek: Abony természetvédelem, Kecskemét természetvédő, Püspökladány természetvédelmi, stb., értelemszerűen a saját településetek nevét használva. Kulcsszavak kereséséhez használjátok a szinonima szótárat, és a Google kulcsszóválasztó eszközt (Google Keywords Tools).

8 Konkrét tervekkel, célokkal keressétek fel a szervezetek vezetőjét. Ezeket a célokat megfogalmazhatjátok magatoknak úgy is, hogy az interneten utánajártok az adott civil szervezet munkásságának, rákerestek megvalósított projektjeikre, és elhelyezitek magatokat a szervezetben.

9 Segítő kezekre mindig szükség van, és a legegyszerűbb munkákból, melyet rátok bíznak, rengeteget tanulhattok. (Pl. szórólapterjesztésre kérnek meg, mely során sok emberrel fogtok beszélni, ezáltal fejlődik a kommunikációs képességetek, szókincsetek, megtanultok kerek, tömör mondatokban válaszolni, egyben elmélyítitek ismereteiteket. Nem utolsósorban fejlődik személyiségetek is, hiszen igen sokfélék vagyunk, mindenki másképp gondolkodik ugyanarról a dologról. Rendkívül élvezetessé lehet tenni a megfigyelésekkel a legegyszerűbb munkát is.)

10 Referenciakérés Ne felejtsetek el évente referenciát kérni, valamint vezetni az elvégzett munkákat, és lejegyezni gondolataitokat egyes kérdésekben, amik éppen foglalkoztatnak. Felnőttként érdekes lesz majd visszanézni ezeket a naplókat, és inspiráló, hogy folytassátok a megkezdett munkát.)

11 További információk www.civilpalyazat.hu oldalunkon találtok információkat az önkéntes munkákkal kapcsolatosan.


Letölteni ppt "Természetvédelmi közösségek Összeállította: Erdei-Gulyás Gabriella Origo Web Team HQL 2010 Kft."

Hasonló előadás


Google Hirdetések