Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Siker Szeminárium szeptember 25.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Siker Szeminárium szeptember 25."— Előadás másolata:

1 Siker Szeminárium 2010. szeptember 25.
Daganatterápia az Organic Mission-nel egy onkológus szemével Dr. Tóth József Siker Szeminárium 2010. szeptember 25.

2 Az előadás érdemi részében az Organic Mission három fontos termékének 1. a Just Goji – Kínai Farkasbogyó 2. a Zyflamend 3. a Turmeric live extract daganatgátló hatását tárgyalom.

3 A klinikai rákkezelés válsága?
A Heidelbergi Rákkutató Intézet neves epidemiológusa Dr. Ulrich Abel professzor talán kissé túl kemény szavakkal ír a klinikai rákkezelésekről, megállapítva a konvencionális terápia kismértékű eredményességét. A daganatos betegségek viszont egyre fenyegetőbb mértékben képezik az elhalálozás okát. Száz évvel ezelőtt a rákhalálozás a nyolcadik, jelenleg az ipari országokban a második, és a WHO előrejelzése szerint 2020-ra az első helyen fog állni, ami azt jelenti, hogy 15 év alatt százalékkal fog növekedni a rákos betegek száma.

4 „Sürgősen paradigma-, szemléletváltásra van szükség a rákkezelésben, a rák okának egyértelmű, tudományos tisztázására, az oki terápia bevezetésére, világszerte széleskörű rákmegelőzési információ bevezetésére már az általános iskolai oktatásban. A tudományosan igazolt fitoterápiai készítmények, természetgyógyászati eljárások integrációja – a mindennapi kórházi rákkezelésbe – törvényszerű szükségesség, ezért javasoljuk világszerte az egyetemi fitoterápiai kutató intézetek, tanszékek felállítását és az orvosképzés továbbfejlesztését a rák oki terápiájával kapcsolatban”.

5 A rákmegelőzés és a komplementer, integratív rákkezelési eljárások széleskörű ismertetése, az egészségtudat elmélyítése és az egészségügyi ismeretek széleskörű kibővítése céljából kutatócsoport világszerte egy nemzetközi kiemelkedően közhasznú alapítvány keretében CoDTM Rák Információs és Prevenciós Kutatási Központokat hozott létre (Lébény, Bécs, Jeruzsálem, München, New York, Zürich, Szentpétervár, Tokió...).

6 A karcinogenezis főbb lépései
● Megváltozott sejtciklus szabályozás – nincs öregedés ● Telomeráz aktiválódás – immortalizáció (halhatatlanság) ● Növekedés serkentő útvonalak aktiválódása – tumorképzés ● Megváltozott sejtadhézió és proteáz/kollagenáz aktivitás – invazivitás és metasztázisképzés

7 A rák okának tisztázása?
Már az 1930-as épvekben dr. Roland Raymond RIFE kimutatta utolérhetetlen nagyítású prizmatikus mikroszkópjával, és 4000 gyógyult rákos esetében tudományosan igazolta a rákmikrobák létezését, a ráksejtek eneriga-, elektronmágneses rezgéshiányát. Az általa tervezett frekvencia-készülékkel amerikai orvosok több ezer rákbeteget gyógyítottak meg, míg egy lobbi felrobbantotta laboratóriumát (a világon a mai napig egyedülálló mikroszkóppal együtt!) és betiltatta az orvosoknak doktori címük elvesztésének fenyegetésével a Rife-készülék széleskörű alkalmazását.

8 Prof. Dr. Erik ENBY (világhírű Karolinska Kutatóintézet, Svédország) az utóbbi években számos tudományos közleményben egyértelműen bizonyította a rákmikrobáknak, (Candida albicans gombatelepeknek) mint a rák elsődleges okának létezését.

9 Goji Berry (kinai farkasbogyó)
A Gojit 5000 éve termesztik a Ningxia síkságon. Az ősrégi kínai gyógyszerkönyvek is említik a Gojit, és a legfontosabb egészségmegőrző, ellenálló képesség javító, májvédő, látásjavító, keringésjavító és nemi vágy serkentő szernek írják le. A Goji-ban magas a C-vitamin tartalom. A növények közül az egyik legmagasabb kálium, magnézium, vas és kálcium tartalommal rendelkezik.

10 A Goji (farkasbogyó) kutatások által igazolt jótékony hatások
Szexuális zavarok: (vér androgén szint növelése) Allergiák: (CD8 + T sejtek támogatása, citokinek) Öregedés gátlás: (LBP komplexe útján az agyalapi mirigy növekedési hormon kiválasztását fokozza) Látásjavítás Izületi gyulladások: Szuperoxid diszmutáz enzim felszaporításával lebontja a betegséget okozó szabadgyököket Fizikai állóképesség Vérképzés: alakos elemek proliferációja vérképzés őssejtek

11 A farkasbogyó hatása az immunállapotra
A szervezet immunállapota szoros összefüggésben van a daganatok keletkezésével és progressziójával. A Goji poliszacharidjai növelik a sejtközvetített és humoralis immunválaszokat. Fokozza a T sejtek, a citotoxicus T sejtek és az un. „killer” sejtek aktivitását. A lymphocyták transzformálódási sebességét növeli, valamint a makrofágok fagocita tevékenységét fokozza. Szelektíven erősíti a T-sejt immunválaszt. Goji fogyasztás után megnőtt a szerum lizozim, IgA, AgG szint, az interleukin aktivitása is megduplázódott.

12 A Goji, farkasbogyó rákmegelőző hatása
Interleukin (IL-2) termelődését fokozza. Gén mutációkat gátol. Védi a májat – májrák ellenes hatású. Hatásmehanizmus DNS mutációt akadályozó Ellag savat,Béta karotint, kriptoxantint, zeaxantint és luteint tartalmaz (szabadgyök semlegesítő anyagok) L B. poliszaharidokat tartalmaz

13 A Goji hatása rosszindulatú daganatokra
Rákbetegek kezelése A daganatos betegségben adjuvánsként sikeresen alkalmazható a Goji. A melanoma, vastagbél ca., végbél ca., tüdőrák. Goji LBP-vel együtt adott interleukin kezelés a tumorok 40,9%-os javulását eredményezte, egyedüli a LAK/ILZ kezelés 16,1%-os arányával szemben. Egyes vizsgálatok bizonyították, hogy a rákbetegek ellenálló képességét is növelte. Humán leukaemia HL-60 sejtek növekedését is gátolja, egérbe oltott Lewis lung ráksejtek prolifereációját gátolta.

14 A zyflamend összetétele
A zyflamend név természetes növényi hatóanyagok keverékét jelenti. A zyflamend eddig meghatározott összetevői: curcumin, ursolsav, rosmarin sav, kámfor borneol, cineol, gingerol, zöld tea, resveratrol, thymol, berbevin, borbolya, berberin, bencalnit, wogoniol.

15 A zyflamend keverék számos nem daganatos betegség kórlefolyását jótékonyan képes befolyásolni. A szív-érrendszeri, a vese, az autoimmun, a cukorbetegség-inzulin-rezisztencia, gyulladásos és idegrendszeri kórképek eseteiben írtak la zyflamend adagolás után állapotjavulást.

16 A zyflamend hatása a daganatos betegségek kialakulására és kezelésére
A zyflamend hatása a daganatos betegségek kialakulására és kezelésére Gátolja a daganatok kialakulását Gátolja az áttétképződést A csontállomány csökkenését , eltűnését Növeli az apoptózist (a programozott sejthalált) A klasszikus kemoterápia hatékonyságát fokozza Gátolja a tumor gyulladásos kísérőfolyamatait Fokozza a tumorok gyógyszer érzékenységét (kemoszenzitivitás) Gátolja az angiogenezist

17 A Zyflamend hatása az emberi prostata (dűlmirigy) rák sejtjeire
A prostata rák leggyakrabban idős korban alakul ki (70-74 év). A prostata rák kiszűrésére 50 éves kortól évente prostata specificus antigén (PSA) meghatározást, és digitális végbél vizsgálatot javasolnak. A Zyflamend gátolja a sejtproliferációt és apoptózist indukál mind az androgen függő, mind az independens prostata ráksejtekben. A Zyflamend lecsökkenti az androgen receptor szintet prostata ráksejtekben.

18 A Zyflamend hatása a prostata intraepithelialis neopláziára
High grade prostatic intraepithelialis neoplasia (HGPIN-grade 2-3). Az elváltozás szövetileg megfelel a mérsékelt vagy súlyos diszpláziának, vagy in situ carcinomának (a rákosan átalakult hám még nem töri át a bazális membránt). A HGPIN-ből 3-5 éven belül 30-50%-ban invazív dülmirigy rák alakul ki.

19 Fázis I. klinikai vizsgálat 23 betegnek 18 hónapon keresztül naponta Zyflamendet adagoltak. A toxicitás elhanyagolhatóan kismértékűnek bizonyult. A prostata specifikus antigén (PSA, prostata hám termeli) 25-30%-kal lecsökkent. Kifejezett gyulladást csökkentő hatást észleltek. Az NF-KB, C reaktív protein szint nagymértékben lecsökkent. A tesztoszteron szint nem változott. A 6 havi adagolás után 30%-ban kialakult prostata ca., 18 havi kezelés után 18%-ra lecsökkent. A benignus elváltozások aránya 18 hónap után 60% volt, szemben a kontrollok százalékos arányával

20 A Zyflamend hatása a hasnyálmirigy rákra
A malignus tumorok legagreszívebb halálos formája. Az 5 éves túlélés <3%, átlagos túlélés kevesebb, mint 6 hónap (a dg. felállításától). A Gencitamin a legújabb kemoterapeutikum, bizonyos klinikai hatással rendelkezik, de a túlélést nem növelte meg. A kemoterápia hatását a Zyflamend fokozza.

21 A turmeric Live Extractum összetétele rendkívül bonyolult
A turmeric Live Extractum összetétele rendkívül bonyolult. A nem poláris frakció oxigenizált sesquiterpéneket, sesquiterpéneket, a semipoláris frakció curcuminoidokat tartalmaz. Jótékony, gyógyulást elősegítő hatású, idegrendszeri kórképekben mint Alzheimer kór, sclerosis multiplex, epilepszia, Parkinson betegség, neurodegeneratív betegségek, schizophrenia, Creutzfeld Jacob kór, depresszió, neuropathia

22 A turmeric live extract egyik fő komponense a curcumin, hatásos a cardio-vascularis megbetegedések megelőzésében, gyógyításában. Curcuminnal a cukorbetegség, allergiás kórképek, gyulladásos bélbetegségek, rheumás izületi gyulladások, köszvény, a psoriazis, a scleroderma, és AIDS betegség is eredményesen befolyásolható.

23 A kezelésekben használt Turmeric live extractum a turmeron növény gyökeréből származó hydroetanolos kivonat (extractum), amely 45%-ban turmeronokat, 11%-ban curcuminoidokat tartalmaz. Más molekulák is hozzájárulnak a teljes hatás kifejeződéséhez. Feltételezhetően a turmeric olajok és a curcuminoidok keveréke hétszeresére emeli a circuminoidok bioaktivitását, alkalmazhatóságát. A New Chapter cég oliva olajban (400 mg) bioaktív anyagot hoz forgalomba lágy gél kapszulákban.

24 A Turmeric live extractum hatása a daganatok kezelésében
A Turmeric live extractum a kemoterápia hatásosságát fokozza, hasnyálmirigyrák, glioblastoma (agy gliaszövetének malignus daganata) és medulloblastoma (malignus éretlen idegsejt daganat) eseteiben. A protokollokban általánosan használt Temozolomid + Etopozid hatását a Turmeric live extract felerősíti. A Turmeric live extract-ban lévő curcumin a glioblastoma sejtvonalakban magasabb citotoxicus hatású mint az Etopozid vagy Temozolamid

25 Az Etopozid, a Turmeric live extractum és kombinációjuk citotoxicitása glioblastoma sejtvonalakra

26 A Temozolomit, a Curcumin és kombinációjuk hatása az U87 MG glioblastoma sejtvonalakra

27 A Temozolomid, A Turmeric live extractum és kombinációjuk citotoxikus hatása az U87 MG glioblastoma sejtvonalakra

28 A Turmeric live extractum sejtproliferáció gátló hatásának biológiai alapjai
A sejtpopulációk G2/M és G0/G1 ponton történő blokkolása Apoptozis indukálása Az NF-KB mRNS hatásának lecsökkentése Az NF-KB aktivitás gátlása Az interleukin-8 (IL-8) hatásának lecsökkentése A cyclooxygenaz-2 enzim gátlása A STAT3 gátlása

29 A curcumin rákellenes terápiás
A curcumin rákellenes terápiás hatásának korlátai A csökkent biofelhasználhatóság okai: - rossz felszívódás - nagyarányú metabolikus átalakulás - a metabolikus termékek inaktivitása - A szervezetből történő gyors kiürülés és eliminálódás

30 A rákkezelés jövő útjai A biológiai, célzott, individuális, integratív rákkezelési stratégia. A konvencionális klinikai rákkezelés kevésbé sikeres eljárásai mint a sebészet, a kemoterápia és a sugárterápia előtt azzal együtt, de főleg azután méregtelenítő, immunrendszert lényegesen erősítő komplementer integratív orvosi módszerek alkalmazásával

31 A táplálkozás radikális átállítása, az Organic Mission készítmények fogyasztása, a belső milliő lúgosítása, a stresszredukció, a lelki konfliktusok megoldása, magas adagolású intravénás és orális C-vitamin, a multivitaminok, az antioxidánsok, polifenolok, aminosavak, szelén, cink, vas, Koenzim- Q10, oxigén- és lázterápia, frekvencia- és perkután bio-elektroterápia biztosítja a gyógyulást az előrehaladott áttétes, „kikezelt”, kemoterápia-rezisztens betegek igen magas, százalékában.

32 A megelőzéshez tartozik természetesen az alapellátás kiszélesítése, a magyar orvosok erkölcsi és gazdasági megbecsülése, a családi orvosok áldozatos munkájának gazdasági biztosítása. Az országos rákszűrések bővítése, az éves mell-, méhnyak-, tüdő-, gyomor-, vastagbél- és prosztatarák szűrés bevezetése. A korai felismerési rendszer országos költségmentes bevezetése – elektro-szomatográfia, termográfia, radiometria, MRI, ultrahang vizsgálat, quantitatív és qualitatív vérkép, sötét látóteres vérképpel a rákmikrobák, Candida albicans-telepek kimutatása, immunstátusz és génvizsgálat – biztosítja a rizikócsoportok legkorábbi felismerését is.


Letölteni ppt "Siker Szeminárium szeptember 25."

Hasonló előadás


Google Hirdetések