Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

1944 Augusztusában nyugaton a német hadsereg egyre gyengült. 1944 Augusztusában nyugaton a német hadsereg egyre gyengült. Vörös Hadsereg 350 000 németet.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "1944 Augusztusában nyugaton a német hadsereg egyre gyengült. 1944 Augusztusában nyugaton a német hadsereg egyre gyengült. Vörös Hadsereg 350 000 németet."— Előadás másolata:

1

2 1944 Augusztusában nyugaton a német hadsereg egyre gyengült. 1944 Augusztusában nyugaton a német hadsereg egyre gyengült. Vörös Hadsereg 350 000 németet A Vörös Hadsereg 350 000 németet ejtett foglyul vagy pusztított el. A v2-es rakéta Hitler új csodafegyvereiben bízott: A v1, és a v2-es rakétákban… … Azt hitte megnyerheti a háborút, de ez nem volt elég a háború menetének megfordításához.

3 1945-ben a németek nem értek el sikereket. A szövetségesek és szovjetunió egyre közelebb ért Berlinhez A szövetségesek és szovjetunió egyre közelebb ért Berlinhez. Keleten a Szovjetek „felszabadították” Lengyelországot, Magyarországot és Csehszlovákiát.

4 Az 1945 április 16.ról másnapra virradó éjszakán megkezd ő dött a vörös hadsereg berlini offenzívája, s 25.én végleg bezárult a gy ű r ű Berlin körül. Április 30.-án már alig egy km választotta el a szovjet páncélosokat a kancelláriai bunkertől… A főbb épületeket porig bombázták

5 Hitler Eva Braunnal együtt – akit röviddel előtte elvett – öngyilkosságot követett el… „Soha nem adom meg magam" - nyilatkozta Hitler a háború el ő estéjén! A kancellária területén lévő bunkeréből akkor jött ki utoljára, amikor kitüntetéseket adott át a Hitlerjugend tagjainak...Fejbelőtte magát és cián kapszulát vett be

6 Hitler halála után Dönitz megkísérelte ellátni feladatait, mint a Reich új vezetője Hitler halála után Dönitz megkísérelte ellátni feladatait, mint a Reich új vezetője Május 8 - 9 : Jodl aláírta a feltétel nélküli kapitulációt


Letölteni ppt "1944 Augusztusában nyugaton a német hadsereg egyre gyengült. 1944 Augusztusában nyugaton a német hadsereg egyre gyengült. Vörös Hadsereg 350 000 németet."

Hasonló előadás


Google Hirdetések