Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A lengyel hadjárat előzményei 1939. augusztus 31-én történt gleiwitzi eset. Náci titkosszolgálat lengyel szabotőröknek álcázták magukat. Majd elfoglalták.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A lengyel hadjárat előzményei 1939. augusztus 31-én történt gleiwitzi eset. Náci titkosszolgálat lengyel szabotőröknek álcázták magukat. Majd elfoglalták."— Előadás másolata:

1

2 A lengyel hadjárat előzményei 1939. augusztus 31-én történt gleiwitzi eset. Náci titkosszolgálat lengyel szabotőröknek álcázták magukat. Majd elfoglalták a határon lévő rádió állomást. Amely német kézben volt, és itt bombázásokat hajtottak végre. Ez ürügynek szolgált, hogy Hitler megtámadja Lengyelországot.

3 A megszállás Szeptember 1-én 4 óra 45 perckor a német csapatok átlépték a lengyel határt. Nagy-Britannia és Francia ország szept. 3-án hadat üzent Németországnak. Ezt azonban nem követték katonai beavatkozások. („furcsaháború”) Szept. 3.án a lengyelek sok német civilt öltek meg Brombergben. A német Wehrmacht gépesített csapatai a légierővel támogatva nyomultak előre.

4 Szeptember 17-én bekerítették a lengyel fővárost. Majd az oroszok is átlépték a lengyel határt. Majd megszállták a Molotov-Ribentropp Paktumban megállapított területeket. Szeptember 27-én Varsó kapitulált. Ezek után felosztották az országot a németek és a szovjetek között.

5 A német hadsereg mindössze 16 ezer halottat és 27 ezer sebesültet veszített. Ezekkel szemben a milliós lengyel hadsereg megsemmisült.


Letölteni ppt "A lengyel hadjárat előzményei 1939. augusztus 31-én történt gleiwitzi eset. Náci titkosszolgálat lengyel szabotőröknek álcázták magukat. Majd elfoglalták."

Hasonló előadás


Google Hirdetések