Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Hatványozás egész kitevő esetén. Def.: egy olyan n tényezős szorzat, melynek minden tényezője a. A hatványozás azonosságai: ÉT: hatványalap : a kitevő:

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Hatványozás egész kitevő esetén. Def.: egy olyan n tényezős szorzat, melynek minden tényezője a. A hatványozás azonosságai: ÉT: hatványalap : a kitevő:"— Előadás másolata:

1 Hatványozás egész kitevő esetén

2 Def.: egy olyan n tényezős szorzat, melynek minden tényezője a. A hatványozás azonosságai: ÉT: hatványalap : a kitevő: nhatványérték:

3 1. Azonos alapú hatványok szorzatát megkapjuk, ha az alapot a kitevők összegére emeljük. a n ·a k = a n+k 2. Azonos kitevőjű hatványokat úgy is szorozhatunk, hogy az alapok szorzatát a közös kitevőre emeljük. Visszafelé: Szorzatot úgy hatványozunk, hogy minden tényezőt hatványozunk. a n ·b n = (a·b) n (a·b) n =a n ·b n 3. Törtet úgy hatványozunk, hogy külön hatványozzuk a számlálót, és külön hatványozzuk a nevezőt. 4. Hatványt úgy hatványozunk, hogy az alapot a kitevők szorzatára emeljük. (a n ) k = a n·k 6. A nullán kívül minden szám nulla kitevős hatványa 1. 7. A negatív kitevő értelmezése: 5. Az azonos alapú hatványok hányadosát megkapjuk, ha az alapot a kitevők különbségére emeljük. (A számláló kitevőjéből vonjuk ki a nevezőt.)


Letölteni ppt "Hatványozás egész kitevő esetén. Def.: egy olyan n tényezős szorzat, melynek minden tényezője a. A hatványozás azonosságai: ÉT: hatványalap : a kitevő:"

Hasonló előadás


Google Hirdetések