Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A kistérségi szereplők funkciója a pályaorientációban

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A kistérségi szereplők funkciója a pályaorientációban"— Előadás másolata:

1 A kistérségi szereplők funkciója a pályaorientációban
Podmaniczky Éva Kontakt Alapítvány Munkavállalási tanácsadó Gödöllő,

2 Pályaorientációs A pályaorientáció egy olyan folyamat, amely a tanuló egyéni igényeinek a figyelembevételével segíti a megfelelő pálya, szakma kiválasztását a lehető legszélesebb információnyújtás révén.

3

4 Super: Pályaérettség Tervezési készség, Aktivitás, Informáltság, Döntési kompetencia és Realitásorientáció.

5 (Super) „Megfelelő embert a megfelelő helyre!” (Lyard)
„Minden ember egy sor pályára alkalmas!” (Super)

6 Kistérségi programcsomag
A kistérségi iskolák számára ajánlást adni a pályaorientációs tevékenység szakmai, módszertani feladataihoz, valamint elősegíteni a kistérségre vonatkozó hiteles információkhoz való hozzáférést és megtalálni az együttműködésre vállalkozó partnereket.

7 1. Kompetencia feltárás Segíteni a tanulókat a saját képességeik felismerésében, önismeretük fejlesztésében, hogy érdeklődésüknek megfelelő döntést hozhassanak a pályaválasztás során, a szülők bevonásával. 2. Pályaismeret Változatos módszerekkel, élményt adó módon ismerjék meg a fiatalok a szakmákat, valamint a képességeiknek megfelelően a munkaerő-piaci realitásához illeszkedően válasszanak pályát. 3. Délutáni programok A fiatalok informálása és élményszerű tapasztalatok szerzése a pályaválasztás megkönnyítése érdekében.

8 Szereplők Iskolák, tanárok, szülők, Munkáltatók Szakemberek – jó példák, sikeres élettörténetek, jó szakemberek Kompetens szakemberek – munkavállalási tanácsadók, pszichológusok, védőnők, tanárok stb. Kistérségi általános iskolák, szakiskolák, szakközépiskolák és gimnáziumok.

9 Köszönöm a figyelmüket!
Podmaniczky Éva munkavállalási tanácsadó


Letölteni ppt "A kistérségi szereplők funkciója a pályaorientációban"

Hasonló előadás


Google Hirdetések