Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Ausztrália Egyenes Henrik.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Ausztrália Egyenes Henrik."— Előadás másolata:

1 Ausztrália Egyenes Henrik

2 Általánosan: Ausztrália politikai értelemben az Ausztrál Államszövetség .Az Ausztrál Államszövetség a hatodik legnagyobb területű ország a Földön. Új-Zéland tőle délkeletre, Indonézia, Pápua Új-Guinea és Kelet-Timor északra helyezkedik el. Az Egyenlítőtől délre ,a 10. és a 40. szélességi kör között található.

3 Az ország eredete: A szárazföld felfedezése után a kontinenst elnevezték Ausztráliának. A kontinens neve a brit gyarmati idők után, a függetlenedő domínium korában az itt létesülő politikai alakulatra is átment, ami értelmezési problémákhoz vezet, mivel az állam a teljes földrészt nem foglalja magába, a kontinenshez tartozik még Új-Guinea szigete és tágabb értelemben Új-Zéland egy része.

4 Határai és folyói: Ausztrália az Indiai- és a Csendes-óceán határvonalán helyezkedik el. Északon a Timor- és az Arafura-tenger, valamint a Torres-szoros, délen és nyugaton az Indiai-óceán, keleten a Korall- és a Tasman-tenger határolja. Mivel a földrész igen száraz, kevés rajta a nagyobb vízfolyás. Említésre érdemes folyói a Darling és a Murray. Legnagyobb időszakos tava az Eyre-tó. Gyakoriak a sós tavak,mocsarak.

5 Az élővilága:

6 Nagyobb városai: Fovárosa:Camberra Sydney Adelaide Darwin Perth
Melbourne Brisbane

7 Éghajlata:

8 Vége/The End/Koniec...


Letölteni ppt "Ausztrália Egyenes Henrik."

Hasonló előadás


Google Hirdetések