Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A u s z t r á l i a Egyenes Henrik  Ausztrália politikai értelemben az Ausztrál Államszövetség.Az Ausztrál Államszövetség a hatodik legnagyobb terület.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A u s z t r á l i a Egyenes Henrik  Ausztrália politikai értelemben az Ausztrál Államszövetség.Az Ausztrál Államszövetség a hatodik legnagyobb terület."— Előadás másolata:

1

2 A u s z t r á l i a Egyenes Henrik

3  Ausztrália politikai értelemben az Ausztrál Államszövetség.Az Ausztrál Államszövetség a hatodik legnagyobb terület ű ország a Földön. Új- Zéland t ő le délkeletre, Indonézia, Pápua Új-Guinea és Kelet-Timor északra helyezkedik el. Az Egyenlít ő t ő l délre,a 10. és a 40. szélességi kör között található. Általánosan:

4  A szárazföld felfedezése után a kontinenst elnevezték Ausztráliának. A kontinens neve a brit gyarmati id ő k után, a függetlened ő domínium korában az itt létesül ő politikai alakulatra is átment, ami értelmezési problémákhoz vezet, mivel az állam a teljes földrészt nem foglalja magába, a kontinenshez tartozik még Új- Guinea szigete és tágabb értelemben Új-Zéland egy része. Az ország eredete:

5  Ausztrália az Indiai- és a Csendes-óceán határvonalán helyezkedik el. Északon a Timor- és az Arafura-tenger, valamint a Torres-szoros, délen és nyugaton az Indiai- óceán, keleten a Korall- és a Tasman-tenger határolja.  Mivel a földrész igen száraz, kevés rajta a nagyobb vízfolyás. Említésre érdemes folyói a Darling és a Murray. Legnagyobb id ő szakos tava az Eyre-tó. Gyakoriak a sós tavak,mocsarak. Határai és folyói:

6 Az élővilága:

7  Fovárosa:Camberra Nagyobb városai: Sydney Adelaide Darwin Perth Melbourne Brisbane

8 Éghajlata:

9 Vége/The End/Koniec...


Letölteni ppt "A u s z t r á l i a Egyenes Henrik  Ausztrália politikai értelemben az Ausztrál Államszövetség.Az Ausztrál Államszövetség a hatodik legnagyobb terület."

Hasonló előadás


Google Hirdetések