Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Barcelona Hamar Márk. Barcelona Észak-Spanyolországban, Katalónia fővárosa. A Földközi-tenger mentén található, mintegy 120 km-re délre a Pireneusoktól.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Barcelona Hamar Márk. Barcelona Észak-Spanyolországban, Katalónia fővárosa. A Földközi-tenger mentén található, mintegy 120 km-re délre a Pireneusoktól."— Előadás másolata:

1 Barcelona Hamar Márk

2 Barcelona Észak-Spanyolországban, Katalónia fővárosa. A Földközi-tenger mentén található, mintegy 120 km-re délre a Pireneusoktól és a francia határtól. Délen a Llobregat folyó, északon pedig a Besos folyó határolja. A Generalitat de Catalunya, azaz a Katalán Kormány székhelye. Érseki központ és egyetemváros, kiemelkedő európai kongresszusi centrum. Az 1992. évi nyári olimpiai játékok helyszíne. A Földközi-tenger harmadik legnagyobb kikötővárosa.

3 A lakosság száma 1 615 908 fő (2010). Barcelona a második legnépesebb spanyol város, valamint a tizenegyedik legnagyobb az Európai Unióban. Barcelona teljes területe 36 településből áll melynek lakossága összesen 3.186.461 fő. A város területe 636 km ².

4 A hivatalos nyelv Barcelonában a katalán, emellett a spanyol alkotmányban szerepel a kasztíliai (vagy spanyol) is, mint hivatalos nyelv. A lakosok nagy része nem beszél idegen nyelveket.

5 Katalóniában, úgy mint Spanyolország többi részén, négyszer étkeznek naponta. A reggeli általában áll egy erős kávéból áll(cortado), hozzá valami édes járul, például Churros vagy Cañas. Az ebéd, mint a legtöbb mediterrán városban, itt is délután 2-kor van. Sok éttermi látogató eszik a "Menu del Mediodia"-t, amely magában foglalja előételt, a főételt és a desszertet. A vacsora hétköznap általában este kilenckor kezdődik, hétvégén pedig este 11-kor. Gasztronómia

6 Katalán Nemzeti Múzeum Kortárs Művészetek Múzeuma A Kortárs Kultúra Központja Joan Míró Alapítvány Picasso Múzeum Antoni Tápies Alapítvány Barcelonai Történeti Múzeum Múzeumok

7 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET


Letölteni ppt "Barcelona Hamar Márk. Barcelona Észak-Spanyolországban, Katalónia fővárosa. A Földközi-tenger mentén található, mintegy 120 km-re délre a Pireneusoktól."

Hasonló előadás


Google Hirdetések