Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az osztály tanulmányi előmenetelének tanulmányozása Használt függvények bemutatása, magyarázata Forrás: ubuntu.huubuntu.hu.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az osztály tanulmányi előmenetelének tanulmányozása Használt függvények bemutatása, magyarázata Forrás: ubuntu.huubuntu.hu."— Előadás másolata:

1 Az osztály tanulmányi előmenetelének tanulmányozása Használt függvények bemutatása, magyarázata Forrás: ubuntu.huubuntu.hu

2 Az osztály tanulmányi előmenetelének vizsgálatához használt függvények ÁTLAG HA DARABTELI SZUMHA

3 ÁTLAG (AVARAGE) Az ÁTLAG függvény megadott adatok számtani középarányosát számítja ki, ebben az esetben egy osztály tanulóinak átlagát magyar, román és matematika tantárgyakból. Amennyiben ismerjük egy függvény működését és argumentumait az ÁTLAG függvény esetén egyszerűen begépeljük a mezőbe az =ÁTLAG(cellatartomány) képletet. Az átlagszámítás során a táblázatkezelő figyelmen kívül hagyja azokat a cellákat, amelyek üresek. Ugyanakkor ha egy cellában 0 szerepel azt beleszámítja, nüveli az osztó értékét.

4 HA(IF) A HA függvénnyel kiírathatjuk egy kritérium igazságértékét. A függvény feltételeiben használhatjuk: nagyobb (>), nagyobb vagy egyenlő (>=), kisebb (<), kisebb vagy egyenlő (<=), egyenlő (=) logikai operátorokat. A HA függvénnyel kapott eredményeket FELTÉTELES FORMÁZÁS menüpontra kattintva az eredménynek megfelelően változtathatjuk.

5 DARABTELI A DARABTELI függvénnyel kiírathatunk egy bizonyos kritériumnak megfelelő állítást. A DARABTELI függvény azoknak a celláknak a darabszámát adja eredményül, amelyek megfelelnek a megadott feltételeknek.

6 SZUMHA A SZUMHA függvény a megadott feltételeknek megfelelő cellák alapján végez összegzést. A függvénynek 3 argumentuma van: Tartomány: az a cellatartomány, amelyre a feltételek vonatkoznak Feltételek: a keresési feltételek vagy a keresési feltételeket tartalmazó cella Összegtartomány: az a tartomány, amelynek értékei összegzésre kerülnek. Ha ezt nem adjuk meg, akkor a tartomány cellái kerülnek összegzésre.


Letölteni ppt "Az osztály tanulmányi előmenetelének tanulmányozása Használt függvények bemutatása, magyarázata Forrás: ubuntu.huubuntu.hu."

Hasonló előadás


Google Hirdetések