Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Emlékezés az 1956-os forradalomra a könyvtárban Vendégünk: Hosszú Mari, a „száguldó vöröskeresztes” és Lénár Andor történész Az 1956-os forradalom a történész.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Emlékezés az 1956-os forradalomra a könyvtárban Vendégünk: Hosszú Mari, a „száguldó vöröskeresztes” és Lénár Andor történész Az 1956-os forradalom a történész."— Előadás másolata:

1 Emlékezés az 1956-os forradalomra a könyvtárban Vendégünk: Hosszú Mari, a „száguldó vöröskeresztes” és Lénár Andor történész Az 1956-os forradalom a történész és a szemtanú szemével

2 A beszélgetést a Terror Háza Múzeum támogatásával megvalósuló fotókiállítás előzte meg. A tárlat létrejötte Knébl Zsuzsanna szervezői és rendezői munkájának köszönhető Az iskolai vetélkedő-sorozat részeként a tanulók gyűjtőmunkájából származó kiállítási tárgy, a Sztálin- szobor maradványa, Szabó Pedró családi tulajdona

3 A jelenlévők közül mindenki egyetértett Tóth Fanni 10.A osztályos tanuló, diákújságíró gondolataival: az ’56-os eseményeket személyesen átélt vöröskeresztes, „Hosszú Mari” megrendítően személyes beszámolója nem múló élménybe avatta be a hallgatóságot. Előadása segített a diákoknak életszerű képet alkotni a forradalomról, s az élmények feldolgozását, megértését Lénár Andor közérthető és az összefüggéséket láttató történelmi vázlata egészítette ki.


Letölteni ppt "Emlékezés az 1956-os forradalomra a könyvtárban Vendégünk: Hosszú Mari, a „száguldó vöröskeresztes” és Lénár Andor történész Az 1956-os forradalom a történész."

Hasonló előadás


Google Hirdetések