Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

EU szabályozás Zajszennyezés. EU szabályozás: zajszennyezés A zaj egy bizonyos határon túl (az Európai Környezetvédelmi Ügynökség szerint: 60 Ldn dB felett)

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "EU szabályozás Zajszennyezés. EU szabályozás: zajszennyezés A zaj egy bizonyos határon túl (az Európai Környezetvédelmi Ügynökség szerint: 60 Ldn dB felett)"— Előadás másolata:

1 EU szabályozás Zajszennyezés

2 EU szabályozás: zajszennyezés A zaj egy bizonyos határon túl (az Európai Környezetvédelmi Ügynökség szerint: 60 Ldn dB felett) károsan befolyásolja nem csak komfortérzetünket, de egészségünket is. Az EU egy sor intézkedést tett és rendeletet hozott a zajszennyezettség csökkentésére, a jogi szabályozás csúcsán a 2002-ben megalkotott és elfogadott irányelv áll, mely megadja az Európai Únió tagsága által követendő szemléletet és gyakorlatot a zaj értékelésével és az emberek védelmével kapcsolatban.

3 ÁLTALÁNOS KERETTÖRVÉNYEK A környezeti zaj értékelése és menedzsmentjeA környezeti zaj értékelése és menedzsmentje Zöld Könyv a zaj ellen (Green Paper), angolul Forrás: http://europa.eu/legislation_summaries/environment/noise_pollution/index_en.htm http://europa.eu/legislation_summaries/environment/noise_pollution/index_en.htm

4 ZAJSZENNYEZÉS FORRÁSAI Gépjárművek megengedett zajszintje és kipufogórendszere, legutolsó módosításGépjárművek megengedett zajszintje és kipufogórendszere, legutolsó módosítás Kültéri használatra tervezett berendezések zajkibocsátásaKültéri használatra tervezett berendezések zajkibocsátása Az EU Közösség repülőterein a zajvédelemmel összefüggő üzemeltetési korlátozásokAz EU Közösség repülőterein a zajvédelemmel összefüggő üzemeltetési korlátozások Forrás: http://europa.eu/legislation_summaries/environment/noise_pollution/index_en.htm http://europa.eu/legislation_summaries/environment/noise_pollution/index_en.htm


Letölteni ppt "EU szabályozás Zajszennyezés. EU szabályozás: zajszennyezés A zaj egy bizonyos határon túl (az Európai Környezetvédelmi Ügynökség szerint: 60 Ldn dB felett)"

Hasonló előadás


Google Hirdetések