Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

GPS az építőmérnöki gyakorlatban A helymeghatározás alapelve. A műholdak pillanatnyi koordinátáinak meghatározása. Kepler három törvénye. Kéttest-probléma.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "GPS az építőmérnöki gyakorlatban A helymeghatározás alapelve. A műholdak pillanatnyi koordinátáinak meghatározása. Kepler három törvénye. Kéttest-probléma."— Előadás másolata:

1 GPS az építőmérnöki gyakorlatban A helymeghatározás alapelve. A műholdak pillanatnyi koordinátáinak meghatározása. Kepler három törvénye. Kéttest-probléma. Kepler-féle pályaelemek. Perturbáló erők.

2 A globális helymeghatározó rendszerek alapelve A műholdas helymeghatározás vektorháromszöge tPtP tStS

3 Kepler törvényei

4 Kepler –féle pályaelemek Newton tömegvonzás törvénye, „Kéttest-probléma” A megoldáshoz 6 integrálási állandót rögzíteni kell:

5 Perturbáló erők A mesterséges holdak mozgásának leírásakor a Föld nem tekinthető tömegpontnak, valamint egyéb erők is hatnak. Emiatt a Kepler-féle pályaelemek az időben változnak.

6 Műhold-koordináták meghatározása A műholdak pillanatnyi koordinátájának meghatározásához szükséges adatokat maguk a műholdak sugározzák: AlmanacFedélzeti pályaadatok tartalmaKepler-féle pályaelemek Kepler-féle pályaelemek és korrekcióik (GPS) Pillanatnyi koordináták és sebességek (Glonass) sugározzaMinden műhold az összes műhold adatát Minden műhold csak a saját adatát alkalmazási területMűholdak keresésére vagy előrejelzésre Helymeghatározás pontosságNéhány tíz kmNéhány méter

7


Letölteni ppt "GPS az építőmérnöki gyakorlatban A helymeghatározás alapelve. A műholdak pillanatnyi koordinátáinak meghatározása. Kepler három törvénye. Kéttest-probléma."

Hasonló előadás


Google Hirdetések