Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A Magyar Mérnöki Kamara belső eljárásrendje az Országos Építésügyi és Településrendezési Tanács (OÉTT) munkájához kapcsolódóan Budapest, július 13.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A Magyar Mérnöki Kamara belső eljárásrendje az Országos Építésügyi és Településrendezési Tanács (OÉTT) munkájához kapcsolódóan Budapest, július 13."— Előadás másolata:

1 A Magyar Mérnöki Kamara belső eljárásrendje az Országos Építésügyi és Településrendezési Tanács (OÉTT) munkájához kapcsolódóan Budapest, július 13.

2 Bevezető rendelkezések 1) Az eljárásrend célja, hogy az Országos Építésügyi és Településrendezési Tanácsban (a továbbiakban Tanács) és annak munkacsoportjaiban a Magyar Mérnöki Kamara (a továbbiakban: MMK) által delegált tagok hatékonyan és szabályozott keretek között fejtsék ki tevékenységüket. 2) A Tanácsban az MMK első helyi delegált tagja Kassai Ferenc MMK alelnök. 3) A Tanács mind a hat munkacsoportjába az MMK Alelnöki Tanácsa 2-2 tagot kér fel és delegál. 4) A munkacsoportokba delegált tagok munkáját az MMK belső szakértői csoportjai segítik.

3 5) Az MMK belső szakértői csoportjai a megyei elnökök, valamint a szakmai tagozatok elnökeinek javaslatai alapján kerülnek kialakításra. 6) A Tanácsban, valamint a munkacsoportokban részt vevő, MMK által delegált tagok, valamint a delegált tagok munkáját segítő MMK belső szakértői csoportok munkájának szakmai titkári feladatait Makra Magdolna okl. építőmérnök, okl. közműépítő szakmérnök, építési műszaki szakértő látja el. Az adminisztratív titkári feladatokat Csóka Ildikó látja el. A munkacsoport tagjainak feladata és felelőssége 7) A tagok felelőssége, hogy a munkacsoportokban az MMK érdekei képviselve legyenek. 8) Az adott munkacsoportba delegált tagok gondoskodnak egymás helyettesítéséről. 9) A munkacsoport ülésein legalább egy tag részvétele kötelező.

4 10) A tagok feladata és felelőssége, hogy naprakészen figyelemmel kísérjék a Tanács http://oett.e-epites.hu/ honlapján megtalálható dokumentumokat és információkat, ugyanis abban jelennek meg a munkához kapcsolódó legfontosabb adekvát tudnivalók.http://oett.e-epites.hu/ 11) A tagoknak törekedniük kell arra, hogy a munkacsoportban megtárgyalt témáknak legyen felelős jelentéstevője, aki elkészíti a témához kapcsolódó MMK álláspontot tartalmazó dokumentumokat, és szükség szerint beszámol az MMK Alelnöki Tanácsának. Működéssel kapcsolatos rendelkezések 12) A Tanács honlapjára az elfogadott OÉTT ügyrend szerint kizárólag a Tanács tagjai tölthetnek fel dokumentumokat, ezért a munkacsoportok tagjainak az MMK állásfoglalását tartalmazó dokumentumokat a Tanács tagjának és Szakmai Titkárának kell eljuttatni.

5 13) A Tanács honlapjára való feltöltésre az engedélyt a Tanács tagja, szükség szerint az Alelnöki Tanács jóváhagyásával a Szakmai Titkár adja meg az adminisztratív titkárnak. 14) A munkacsoport tagjaival a Tanács Tagja és a Szakmai Titkár lép kapcsolatba, és küldi meg számukra a szükséges dokumentumokat. 15) Az MMK belső szakértői csoportjait a munkacsoport tagjai működtetik, a részt vevő tagok egymással elsősorban elektronikus levelezés és telefon útján tartják a kapcsolatot. 16) Az MMK a munkacsoportokban, valamint az MMK belső szakértői csoportjaiban részt vevő tagok dologi kiadásaihoz - amennyiben ilyen van - költségvetést rendel. 17) A dologi kiadások elszámolására vonatkozó tudnivalókat a tagok egyedileg kapják meg

6 18) A kamarai belső szakértő feladata a megküldött szakanyagokra minden alkalommal érdemben reagálni. 19) A Tanács Tagja és Szakmai Titkára szükség szerint haladási jelentést készít, valamint javaslatot tehet a szakmai munka színvonalának folyamatos megőrzésére, amit az Alelnöki Tanács megtárgyal, tájékoztatja az Elnökséget. Budapest, 2012. július 23. Barsiné Pataky Etelka sk. MMK elnök


Letölteni ppt "A Magyar Mérnöki Kamara belső eljárásrendje az Országos Építésügyi és Településrendezési Tanács (OÉTT) munkájához kapcsolódóan Budapest, július 13."

Hasonló előadás


Google Hirdetések