Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Egyszerű gépek Gondolkozzunk és válaszoljunk!. Gondolkozz és válaszolj! 1. Sorolj fel példákat az emelőrúd alkalmazására!

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Egyszerű gépek Gondolkozzunk és válaszoljunk!. Gondolkozz és válaszolj! 1. Sorolj fel példákat az emelőrúd alkalmazására!"— Előadás másolata:

1 Egyszerű gépek Gondolkozzunk és válaszoljunk!

2 Gondolkozz és válaszolj! 1. Sorolj fel példákat az emelőrúd alkalmazására!

3 Gondolkozz és válaszolj! 2. Milyen egyszerű gépeket ismersz fel egy kerékpáron?

4 Gondolkozz és válaszolj! 3. Egy emelőn a test súlyának forgatóhatását háromszor kisebb erő egyensúlyozza ki, mint a test súlya. Mit tudsz a két erőkar arányáról?

5 Gondolkozz és válaszolj! 4. Mondj példákat a lejtő alkalmazására!

6 Gondolkozz és válaszolj! 5. Egy hegerkeréken 3-szor nagyobb a kerék sugara, mint a hengeré. Mit tudsz a teher súlyát kiegyensúlyozó erőről?

7 Gondolkozz és válaszolj! 6. Két ember egyenlő tömegű hordókat rak fel egy teherautóra. Az egyik kézzel emeli fel a hordót, a másik lejtőn görgeti fel azokat.  Melyik ember fejtett ki kisebb erőhatást?  Hasonlítsd össze a két ember által végzett munkát, ha egyenlő számú hordót raktak fel az autóra!

8 Gondolkozz és válaszolj! 7. Milyen egyszerű gépnek tekinthető:  A fejsze:  A gyalu:

9 Gondolkozz és válaszolj! 7. Milyen egyszerű gépnek tekinthető:  A szőlőprés:  A szeg:

10 Házi feladat Tanulni: TK. 94. oldaltól 98. oldalig. Írásbeli: Gyűjts egyszerű gépeket a környezetedből. Rendszerezd a tanultak alapján!


Letölteni ppt "Egyszerű gépek Gondolkozzunk és válaszoljunk!. Gondolkozz és válaszolj! 1. Sorolj fel példákat az emelőrúd alkalmazására!"

Hasonló előadás


Google Hirdetések