Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

CLARK ÁBRÁZOLÓKÉPESSÉG TESZT Clark drawing abilities test Kárpáti Andrea

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "CLARK ÁBRÁZOLÓKÉPESSÉG TESZT Clark drawing abilities test Kárpáti Andrea"— Előadás másolata:

1 CLARK ÁBRÁZOLÓKÉPESSÉG TESZT Clark drawing abilities test Kárpáti Andrea karpatian@axelero.hu

2 FELADATOK 1.Az alábbi négyszögbe rajzold le egy érdekes ház képét úgy, mintha az utca túloldaláról néznéd! 15 percig dolgozhatsz. 2.Az alábbi négyszögbe rajzolj le egy embert, amint igen gyorsan fut. Készíts olyan jó rajzot, amilyet csak tudsz. 15 percig dolgozhatsz. 3.Az alábbi négyszögbe rajzold le magadat, amint a barátaiddal játszol az udvaron. 15 percig dolgozhatsz. 4.Az alábbi négyszögbe rajzolj bármit, ami eszedbe jut. Használd a fantáziádat, készíts olyan érdekes rajzot, amilyent csak tudsz! 15 percig dolgozhatsz.

3 1. FELADAT átlag alatti

4 1. FELADAT átlagos

5 átlag feletti

6 1. FELADAT

7

8

9

10

11 2. FELADAT átlag alatti

12 2. FELADAT átlagos

13 átlag feletti

14 2. FELADAT

15

16

17

18 3. FELADAT átlag alatti

19 3. FELADAT átlagos

20 átlag feletti

21 3. FELADAT

22

23

24

25 4. FELADAT átlag alatti

26 4. FELADAT átlagos

27 átlag feletti

28 4. FELADAT

29

30

31 ÉRTÉKELÉSI UTASÍTÁS (1) 1.ÉRZÉKI MINŐSÉGEK: (0-20 pont) A.Vonal –minőségERVO B.FormaERFO C.TextúraERTE D.Képi minőségekERKE 2.FORMAI MINŐSÉGEK: (0-20 pont) A.RitmusFORI B.EgyensúlyFOEG C.EgységességFOES D.KompozícióFOKO

32 ÉRTÉKELÉSI UTASÍTÁS (2) 3.KIFEJEZŐ ERŐ: (0-10 pont) A.HangulatKIHA B.OriginalitásKIOR 4.TECHNIKAI JEGYEK: (0-10 pont) A.Technikai ismeretek/mesterségbeli tudásTEIS B.A probléma korrekt megoldásaTEPR 5.CÍM (0-5 pont) CIMA A címadás/magyarázó szöveg minősége

33 ÉRTÉKELÉSI UTASÍTÁS (3) A négy rajzot azonos értékelési kritériumok alapján pontozzuk, kirtériumonként 0-tól 5-ig. Maximális pontszám: 65 A négy rajzot azonos értékelési kritériumok alapján pontozzuk, kirtériumonként 0-tól 5-ig. Maximális pontszám: 65 AZ ÉRTÉKELÉS RÖGZÍTÉSE AZ ÉRTÉKELŐ LAPON: A fenti felsorolásban a vastag betűs rövidítések a tesztitemek ( az értékelés szempontjai) nevei. A tanulók által kitöltött tesztfüzet első oldala értékelőlapul is szolgál, ezen a fenti itemnevekhez kell beírni az értékelő által adott pontszámot. Az itemnevek után álló szám jelzi, melyik rajzra vonatkozik az értékelés, pl.: ERVO1 = az 1. rajz ( ház) az I.A itemre, az érzéki minőségek közül a vonalminőségre kapott pontszáma. AZ ÉRTÉKELÉS RÖGZÍTÉSE AZ ÉRTÉKELŐ LAPON: A fenti felsorolásban a vastag betűs rövidítések a tesztitemek ( az értékelés szempontjai) nevei. A tanulók által kitöltött tesztfüzet első oldala értékelőlapul is szolgál, ezen a fenti itemnevekhez kell beírni az értékelő által adott pontszámot. Az itemnevek után álló szám jelzi, melyik rajzra vonatkozik az értékelés, pl.: ERVO1 = az 1. rajz ( ház) az I.A itemre, az érzéki minőségek közül a vonalminőségre kapott pontszáma.

34


Letölteni ppt "CLARK ÁBRÁZOLÓKÉPESSÉG TESZT Clark drawing abilities test Kárpáti Andrea"

Hasonló előadás


Google Hirdetések