Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Budapest nevezetességei! Budapest Magyarország fővárosa, az ország politikai, művelődési, ipari, kereskedelmi és közlekedési központja, valamint nevezetes.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Budapest nevezetességei! Budapest Magyarország fővárosa, az ország politikai, művelődési, ipari, kereskedelmi és közlekedési központja, valamint nevezetes."— Előadás másolata:

1 Budapest nevezetességei! Budapest Magyarország fővárosa, az ország politikai, művelődési, ipari, kereskedelmi és közlekedési központja, valamint nevezetes gyógyfürdőváros. Az Európai Unió nyolcadik legnépesebb városa. A Duna két partján, az Alföld és a dombvidékek találkozásánál fekszik. Természetföldrajzi adottságainak köszönhetően a világ egyik legszebb fekvésű fővárosának tartják.

2 Szent István Bazilika A Szent István Bazilika Budapest legnagyobb temploma (Magyarországon a második legnagyobb). Szent Istvánról, az államalapítóról nevezték el. 1848-tól 1905-ig ápült Ybl Miklós, Hild József és Kauser József tervei alapján. Az V. kerületben található, a Szent István téren. 1 percre az Arany János u.-i metrómegállótól, vagy 5 percre a Deák térről. Itt található a Szent Jobb kápolna (Szent István király mumifikálódott jobbkezét őrzi, mely vallásos ereklye). Gyűjteménye számtalan egyházi művészeti alkotást tartalmaz, kupolája pedig gyönyörű panorámát kínál.

3 Parlament Magyarország legaprólékosabban díszített épülete, és Európa egyik legnagyobb parlamentje, az ország demokratikus politikai vitáinak központja. Kivételes látvány, kihagyhatatlan! Az V. kerületben található, a Kossuth téri metrómegállónál.

4 Halászbástya A neo-romantikus stílusú bástyakomplexus romantikus környezetet és nagyszerű kilátást kínál. A milleniumi ünnepségekre készült 1895-től1902-ig, Frigyes Schulek tervei alapján. Az I. kerületben található. Megközelíthető 21-es busszal a Moszkva térről, vagy 16-os busszal a Deák térről.

5 Hősök tere 1896-ban jött létre a Magyar állam ezeréves évfordulójára. A szoboregyüttes magyar királyok mellett a 7 alapító vezért és Árpád fejedelmet is felvonultatja. Itt található az Ismeretlen Katona Sírja. A VII. kerületben található, megközelíthető kisföldalattival.

6 Mátyás templom 1255 és 1269 közt épült, később 1471-ben nevezték el Mátyás Templomnak. A középkorban Buda főtemploma, („Mi Asszonyunk Szűz Mária” néven is ismert), Mátyás király óta pedig a magyar királyok koronázási temploma. A 20. század elején neo-gót stílusban építették újjá. Múzeuma felbecsülhetetlen értékű történelmi, vallási tárgyakat tartalmaz. Magyar királyok felravatalozási helye. Az I. kerületben található a Halászbástya mellett. Megközelíthető 21-es busszal a Moszkva térről, vagy 16-os busszal a Deák térről.

7 Vajdahunyad vára Életnagyságú másolat, melyet Alpár Ignác alkotott meg a milleneumi ünnepségekre 1896-ban. Tartalmaz épületeket, melyek különféle időszakokat és stílusokat jelenítenek meg. Otthont ad a Mezőgazdasági Múzeumnak. Mesterséges tó veszi körül, melyen nyáron csónakázásra alkalmas, télen pedig műjégpályává alakítható. A VII. kerületben található, megközelíthető a Hősök teréről.

8 Városliget Helyszín: VII. kerület, Sárga metróval (a legrégebbi metró a kontinensen) a Hősök teréig vagy a Széchenyi Fürdőig. Budapest második legjelentősebb parkja a Margitsziget után. Lenyűgöző múzeumok és kultúrális, történelmi, szórakozási pontok színhelye. Kiválóan alkalmas romantikus sétákra, vagy evezős csónak bérlésre.

9 Vidámpark Bár 1950-ben alapították, története régebbre nyúlik vissza. Elődje, a városligeti Angol Park több, mint 100 éves. A vidámpark ezért számos műemlékkel is büszkélkedhet, mint pl.az 1906-ban épült körhintával, vagy a hullámvasúttal. Egyéb játékokat is kínál: Elektromos autó, Barlangvasút, Gyermekpark, Álomhajó, Family Express, Szellemvasút, Go-cart, Elvarázsolt Kastély, Dodgem, stb. A VII. kerületben található, megközelíthető a Széchenyi Fürdőtől.


Letölteni ppt "Budapest nevezetességei! Budapest Magyarország fővárosa, az ország politikai, művelődési, ipari, kereskedelmi és közlekedési központja, valamint nevezetes."

Hasonló előadás


Google Hirdetések