Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Poli-Szüli-Nap 2013. május 10. 2013. május 10. (8.15 – 14.15) „A 22-es csapdája”

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Poli-Szüli-Nap 2013. május 10. 2013. május 10. (8.15 – 14.15) „A 22-es csapdája”"— Előadás másolata:

1 Poli-Szüli-Nap 2013. május 10. 2013. május 10. (8.15 – 14.15) „A 22-es csapdája”

2 I. A játék lényege 1.Osztályok közötti vetélkedő, de nem együtt vonul az osztály, hanem kis csapatokra bomlik. Kinti és benti feladatok egyaránt lesznek. 2.Mindenki megtalálhatja a neki szimpatikus feladatokat. 3.Mindenki felelős a saját feladatainak elkészítéséért (az előzetes beosztásból egyértelműen látszik, hogy ki mit vállalt). Az egyéni – és a kiscsoportos – felelősség megnő.

3 II. Tanári feladatok 1.Kiküldeni a szülőknek az előzetes tájékoztató és nyilatkozatkérő e-mailt, és összesíteni az eredményeket 2.Segíteni a feladatok kiválogatásában, a gyerekek beosztásában. 3.A feladatok zsűrizése

4 III. A játék menete 1.Előzetes feladatok Beadási határidő: május 9., csütörtök, 14.17 előtt!

5 III. A játék menete 2. Aznap reggel a feladatok kézhez vétele után a legfontosabb dolog a gyors munkamegosztás az osztályokon belül. Szempontok ehhez: a) meddig lehet leadni az adott feladatokat (ebben nagy eltérések lehetnek!), b) hány pontot érnek a feladatok, c) mennyire nehezek (az adott osztálynak); pl. fel kell mérni, kinek milyen ismerősei tudnak segíteni, d)hány főre van szükség a feladat elkészítéséhez.

6 III. A játék menete 3. Aki elkészül valamivel, azonnal választhat újabb feladatot. 4. Érdemes választani osztályonként egy vagy két csapatkapitányt, aki a reggel megmaradt feladatok napközbeni szétosztását koordinálja. nagyon nagy a tétje 5. A program végére egy nagyszabású kvízt szerveztünk („Aki mer, az nyer!”). Ennek nagyon nagy a tétje, akár meg is fordíthatja az addigi eredményeket!

7 III. Feladattípusok: Az egyes csoportokat természetesen fiktív – nem valós – példákkal szemléltetjük. (A konkrét feladatok a kihirdetés pillanatáig nem nyilvánosak!)

8 III. Feladattípusok 1. hivatalos igazolásokat, pecsétes dokumentumokat hozni a legkülönfélébb dolgokról (pl. érvényes anyakönyvi kivonattal igazolni, hogy az osztályból valaki elmúlt száz éves), 2. külsős embereket hozni megadott szempontok alapján (pl. vörös hajú tengerészt),

9 III. Feladattípusok 3. elkészíteni valamit (pl. homokból kártyavárat építeni), 4. megszerezni bizonyos információkat (pl. hány éves összesen a Poli tanári kara), 5. írni és előadni valamit (pl. balett a koboldokról),

10 III. Feladattípusok 6. kincskeresés (valahol elrejtünk valamit, meg kell találni), 7. rejtvényfejtés, 8. sport, 9. kvíz, 10. szerencsejáték.

11 IV. Játékszabályok 1. Mindenki aktívan vegyen részt a játékban, és a maga feladatait a legjobb tudása szerint készítse el! 2. Nem kell (valószínűleg nem is lehet) minden feladatot megoldani.

12 IV. Játékszabályok 3. A polis tanárok nem segíthetnek, de külső ismerősöktől szabad segítséget kérni. 4. Tilos lefizetni a segítőket! (Szép szóval, kedvességgel kell rávenni az embereket a segítségre, nem pénzzel!!!) 5. Minden behozott dokumentum, igazolás annál többet ér, minél meggyőzőbb a hitelessége!

13 5. Pontozás a) Minden feladathoz odaírjuk a maximálisan megszerezhető pontszámát. b) Ha valaki késve – határidőn túl – érkezik meg egy feladattal, akkor két dolog történhet: α) ha fél óránál kevesebbet késik: felezzük a pontját, β) ha fél órán túl késik: nem kap pontot.

14 5. Pontozás c) Ha csak egyetlen osztály készít el egy feladatot: a megszerzett pont dupláját kapja (legfeljebb a maximálisan megszerezhető pontszám dupláját). Kivétel: az olyan feladat, amire eleve csak egy osztály kaphat pontot – pl. kincskeresés. d) Ha több mint tíz osztály készít el egy feladatot, akkor a megszerzett pontok felét kapják (legfeljebb a megszerezhető pontszám felét).

15 5. Pontozás e) A játék vége felé szerencsejátékot is beépítünk („Dupla vagy semmi” : minden osztály legfeljebb egyszer próbálkozhat. ). f) Ugyanazt az embert – vagy dokumentumot – csak egyetlen osztály mutathatja be.

16 5. Pontozás g) Lesz olyan vetélkedő, ahol az osztályok képviselői az addig megszerzett pontokkal nevezhetnek, és egymástól szerezhetik meg a pontokat. h) Lesz olyan feladat, ahol csak az abszolút győztes osztály kap pontot – de ők jó sokat (pl. kincskeresés: egy kincs lesz csak elrejtve; aki megtalálja, annak az osztályáé a pont)!

17 5. Pontozás i) Az eredmények alakulását egy nagy kivetítőn folyamatosan lehet majd követni a többcélú teremben. j) A pontozás a megadott határokon belül az ötletességtől, az elkészítés minőségétől függ.

18 V. Kellékek Bizonyos feladatokhoz szükség lesz olyan kellékekre, amikről célszerű előre gondoskodni (nem az iskola biztosítja ezeket!) a) fényképezőgépre (legalább 3 darabra osztályonként) b) ragasztóra, ollóra, színes papírokra, kartonra, filctollra, zsírkrétára, festékre stb. c) osztályonként 10 db tojásra

19 V. A játék díjazása Fődíj: 1. Fődíj: a) szabadnap b) egy dicsőítő óda a győztes osztályhoz (a szervezők az évzárón az iskola nyilvánossága előtt adják majd elő) c) meglepetés 2. A díjátadás az évzárón lesz.

20 Vidám születésnapot kívánunk mindenkinek! Adorján András Anda Tamás (Csoncsi) Bánfalvi Zsófi (Csiga) Hanh Zsó Kocsis Márti Máthé Zsozsó Melles Évi Philipp Hanna Surányi Anna Szöllősi Enikő Szöllősy Zoltán


Letölteni ppt "Poli-Szüli-Nap 2013. május 10. 2013. május 10. (8.15 – 14.15) „A 22-es csapdája”"

Hasonló előadás


Google Hirdetések