Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Pakisztán Indus Új-Delhi (főv.) Gangesz Banglades Mumbay Himalája Nepál Brámaputhra Sri Lanka.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Pakisztán Indus Új-Delhi (főv.) Gangesz Banglades Mumbay Himalája Nepál Brámaputhra Sri Lanka."— Előadás másolata:

1

2 Pakisztán Indus Új-Delhi (főv.) Gangesz Banglades Mumbay Himalája Nepál Brámaputhra Sri Lanka

3

4 ÁRJÁK Brahmanok (papok) Brahmanok (papok) Ksatrija (katonák) Ksatrija (katonák) Vaisja (munkások) Vaisja (munkások) Sudra, páriák (érinthetetlenek) Sudra, páriák (érinthetetlenek)

5

6

7

8 kerámia Jáde-kő ékszerek hernyó gubó selyem

9 Qin (Csin) birodalom Kr.e. III. sz. Qin (Csin) birodalom Kr.e. III. sz. Qin Shi Huangdi Agyaghadsereg

10 Nagy fal Csang’an város Pagoda Kalligráfia

11 Jin és jang Tao (út) Kong Fu-ce Lao-ce Kínai filozófia

12 Az ókori India és Kína Az indiai civilizációk az Indus és a Gangesz folyók mentén alakultak ki. Kr.e. III. ée.-ben az Indus partján a dravida nép fejlett városokat épített: Mohendzsó-Dáró és Harappa. Kr.e. II. ée-ben az árják foglalták el a területet. Az ő vallásuk a hinduizmus (brahmanizmus), ami szerint minden ember egy kasztba (osztály) születik, amin csak úgy tud változtatni, ha újraszületik (reinkarnáció). Kr.e. VII. sz.-ban Buddha alapította a buddhizmust, ami szerint a megsemmisüléssel (nirvána) meg lehet szabadulni a reinkarnációtól. India leghíresebb uralkodója Asóka volt a Kr.e. III. sz.-ban. A kínai civilizáció a Jangce és a Sárga-folyók mentén jött létre. Már az ókorban fejlettebb volt Európánál. Az első egységes királyságot Csin császár hozta létre Kr.e. III. sz.-ban, de gyakran sok egymással versengő királyságra bomlott az ország. A kínai felfogás lényege a törvény tisztelete és a harmónia keresése. A vándor népek támadásai miatt építették a Nagy Falat. Ők fedezték fel a papírt, iránytűt, puskaport, selymet, stb.


Letölteni ppt "Pakisztán Indus Új-Delhi (főv.) Gangesz Banglades Mumbay Himalája Nepál Brámaputhra Sri Lanka."

Hasonló előadás


Google Hirdetések