Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Jézus halála (A tudomány szemszögéből) ‏ Jézust 33 éves korában halálra ítélték.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Jézus halála (A tudomány szemszögéből) ‏ Jézust 33 éves korában halálra ítélték."— Előadás másolata:

1

2 Jézus halála (A tudomány szemszögéből) ‏

3 Jézust 33 éves korában halálra ítélték

4

5 A kor legkegyetlenebb kivégzése szerint. Csak a legelvetemültebb bűnözők haltak meg úgy, mint Ő. De Jézus esetében még rosszabb volt, mert nem minden ilyen büntetésre ítéltetett bűnözőnek szögezték át a végtagjait.

6 Igen, 15-20 centiméteres, hegyes szögek voltak.

7 Ezekkel a csuklót szögezték át és nem a tenyeret, ahogyan ábrázolni szokták.

8 Ezért támaszkodni kellett a lábba vert szögre, amely nagyobb volt, mint a csuklóé, mert az a két lábfejet együtt rögzítette.

9 Több, mint 3 óráig!!! Halála előtt néhány perccel Jézus már nem vérzett. Már csak víz folyt a sebeiből.

10 A felnőtt emberi testben kb. 3,5-5 liter vér van. Az Ő sebei akkora lyukak voltak, hogy amikor egy római katona lándzsával átdöfte a mellkasát már csak víz és vér folyt.

11 Előtte korbácsolástól vérző háttal és töviskoronától vérző arccal több mint két kilométeren át hordozta saját keresztjének vízszintes oszlopát (kb. 40-50 kg) ‏ miközben a tömeg köpködte és kövekkel dobálta.

12

13 Ez mind azért történt Jézussal, hogy szabad belépésed legyen Istenhez az Atyához. Hogy eltörölve legyen minden bűnöd. Ő érted halt meg! Érted, aki most olvasod ezt. Ne gondold azt, hogy Ő másokért halt meg, azokért, akik templomba járnak, vagy csak a szerzetesekért, papokért, lelkipásztorokért vagy püspökökért.

14 Fogadd el azt az igazságot, hogy Jézus az egyetlen a világ mentésére. Mutasd meg mindenkinek mi történt Vele csak azért, hogy minket üdvözítsen! Isten áldjon mindannyiunkat!

15 „Mindenre képes vagyok Krisztusban, aki nekem erőt ad” (Fil. 4:13) ‏ Á M E N


Letölteni ppt "Jézus halála (A tudomány szemszögéből) ‏ Jézust 33 éves korában halálra ítélték."

Hasonló előadás


Google Hirdetések