Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

TÁMOP 2.2.3-07/1-2F-2008-0011 Analitika gyakorlat 12. évfolyam Vegyipari termékek hatóanyag- tartalmának meghatározása Fogarasi József 2009.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "TÁMOP 2.2.3-07/1-2F-2008-0011 Analitika gyakorlat 12. évfolyam Vegyipari termékek hatóanyag- tartalmának meghatározása Fogarasi József 2009."— Előadás másolata:

1 TÁMOP /1-2F Analitika gyakorlat 12. évfolyam Vegyipari termékek hatóanyag- tartalmának meghatározása Fogarasi József 2009

2 C-vitamin-tabletta aszkorbinsav- tartalmának meghatározása

3 C-vitamin forrásaink A szegedi paradicsompaprikából készített 10 liter présnedvből 6,5 gramm hexuronsavat állított elő.

4 A reakció +1 A C–C kötésekben a szén oxidációs száma 0, az oxigénnel szemben +1-ről +2-re nő. +2 A jódatomok oxidációs száma 0-ról –1-re csökken. A reakció-egyenletben pirossal jelzett szénatomok és a jód oxidációs száma változik. Állapítsuk meg ezek oxidációs számát!

5 A reakcióegyenlet Oxidációs szám megállapítása: 2 C +1 2 C +2 –2 e – I20I20 2 I – +2 e – Mivel a felvett és leadott elektronok száma megegyezik, így az együtthatókon nem kell változtatni.


Letölteni ppt "TÁMOP 2.2.3-07/1-2F-2008-0011 Analitika gyakorlat 12. évfolyam Vegyipari termékek hatóanyag- tartalmának meghatározása Fogarasi József 2009."

Hasonló előadás


Google Hirdetések