Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

1.Nevezze el illetve írja fel a képletét a következő vegyületeknek! (12 pont) bifenil, foszgén, fenil-litium 2.Az alábbi reakcióban két termék keletkezhet.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "1.Nevezze el illetve írja fel a képletét a következő vegyületeknek! (12 pont) bifenil, foszgén, fenil-litium 2.Az alábbi reakcióban két termék keletkezhet."— Előadás másolata:

1 1.Nevezze el illetve írja fel a képletét a következő vegyületeknek! (12 pont) bifenil, foszgén, fenil-litium 2.Az alábbi reakcióban két termék keletkezhet. Írja fel a két lehetséges terméket és vezesse le keletkezésük módját! Milyen típusú a reakció? (6 pont) addíció átrendeződéssel 3.Fejezze be az alábbi reakcióegyenletet! Melyik vegyület a katalizátor és mi a szerepe? Mi lesz a támadó ágens? (6 pont) Katalizátor: AlBr 3, szerepe: a támadó ágens kialakítása Támadó ágens a „karbokation”

2 4.Hogyan szulfonálható a benzol? (reakcióegyenlet, reagensek, közti termék!) Mi lesz a támadó ágens? (6 pont) Támadó ágens 5.Mik keletkeznek az alábbi reakcióban? (képletek!) Ismertesse a reakció mechanizmusát! (egyenletek, magyarázat!) (7 pont) Mechanizmus: 6.Mik keletkeznek az alábbi reakciókban? (5 pont)

3 7.Rajzolja fel az alábbi vegyületek általános képletét! Tegye reaktivitási (átalakíthatósági) sorrendbe őket! (5 pont) 8.Milyen kiindulási vegyületekből lehet hidrolízissel karbonsavat előállítani? (3 pont) halogénezett szénhidrogénekből (nitrilen át), észterekből, nitrilekből


Letölteni ppt "1.Nevezze el illetve írja fel a képletét a következő vegyületeknek! (12 pont) bifenil, foszgén, fenil-litium 2.Az alábbi reakcióban két termék keletkezhet."

Hasonló előadás


Google Hirdetések