Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az Okos Jövő Innovációs Klaszter Amelynek célja, hogy tagjai minél többet profitáljanak az új technológiák kialakításából. Amelynek feladata, hogy erősítse.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az Okos Jövő Innovációs Klaszter Amelynek célja, hogy tagjai minél többet profitáljanak az új technológiák kialakításából. Amelynek feladata, hogy erősítse."— Előadás másolata:

1

2 Az Okos Jövő Innovációs Klaszter Amelynek célja, hogy tagjai minél többet profitáljanak az új technológiák kialakításából. Amelynek feladata, hogy erősítse a tagok közötti szinergiákat és megtalálja a tagok számára előnyös megoldásokat legyen szó akár forrásteremtésről, üzleti lehetőségek feltárásáról vagy közös kommunikációról. Célja, hogy elismert tudásbázisként funkcionáljon a Smart Grid és a Smart Metering technológiák területén itthon és Kelet- Közép Európában. Üzletépítő közösség KatalizátorKatalizátor Kompetencia központ

3 ÜZLETÉPÍTŐ KÖZÖSSÉG amely az értéklánc minden szereplőjét magában foglalja: Földgázipari szereplők Egyetemek, kutatóintéze tek Technológiai beszállítók TávhőszolgáltatókTávhőszolgáltatók Energiakereskedők és egyetemes szolgáltatók EnergiafogyasztókEnergiafogyasztók VízművekVízművek Villamos energia és földgáz elosztók IT és vezetési tanácsadók Átviteli rendszerirányító, földgáz szállítási rendszerüzemeltető Kis és nagy- erőművek Nonprofit szervezetek Telekommunikációs partnerek

4 Okos Jövő Innovációs Klaszter mint KOMPETENCIA KÖZPONT A klaszter egy nemzetközileg elismert tudásbázissá szeretne válni a Smart Gird és Smart Metering rendszerek területén. Egy olyan Kompetencia központtá, amely élen jár az innovációs folyamatok és a K+F tevékenység ösztönzésében, amely erősíti a hazai társaságok pozícióit a smart grid és smart metering rendszerek kiépítése területén Közép-Kelet Európában. amely ápolja tagjainak jó hírnevét. amely információs porondot biztosít különböző célcsoportok számára (szakmai partnerek, üzleti szféra, közvélemény): szakmai rendezvényeket, konferenciákat, ismeretterjesztő eseményeket és promóciós kampányokat szervez generálja a hazai és nemzetközi párbeszéd kiépülését az érintettek körében.

5 Okos Jövő Innovációs Klaszter Működése A klaszter KKV-kat és energiaiparban érdekelt nagyvállalatokat foglal magában. A klaszter közös erőforrásokra támaszkodik. Nonprofit, minden erőforrását a tagok érdekében hasznosítja. Működését a tagok alkalmi vagy rendszeres támogatásaiból és külső forrásokból (pályázat) fedezi. A közös tevékenységeket minden tag arányosan, az anyagi hátterének megfelelő mértékben, differenciáltan támogathatja – sávosan progresszív tagdíjfizetés.

6 Okos Jövő Innovációs Klaszter Tagjaink Nagyvállalatok Szakmai műhelyek, szervezetek

7 Okos Jövő Innovációs Klaszter Tagjaink Kis- és középvállalatok

8 A klaszter felépítése Elnökség (12 tag) Vezetőség (4 tag) Jelölő bizottság (4 tag) Taggyűlés (rendes és pártoló tagok) Hatásköre: A Klaszter magas szintű irányítása (negyedévenkénti ülések) Hatásköre: A Klaszter operatív irányítása (szükség szerinti gyakoriságú ülések) Hatásköre: Javaslattétel az Elnökség és a Vezetőség tagjaira Hatásköre: A Klaszterrel kapcsolatos stratégiai döntések meghozatala, az SZMSZ elfogadása, tisztségviselők megválasztása

9 Események - 2013 Az elmúlt év a továbblépésre való felkészülés éve volt. Szervezetkorszerűsítés, új vezetőség, új menedzser szervezet kialakítása Korábbi pályázat eredményes lezárása Kommunikációs és együttműködési technológiák, formák kialakítása:  Konferencia-szervezés  Rendszeres Klubestek hagyománnyá tétele  Innovációs projektek generálása

10 Összegzés Miért érdemes az Okos Jövő Innovációs Klaszterhez csatlakozni? Az Okos Jövő Innovációs Klaszter lehetőséget ad egy olyan üzletépítő közösséghez való csatlakozásra, amely hazai és regionális szinten erősíti tagjainak pozícióját a Smart Grid és Smart Metering technológia kiépítésének területén közösen elérhető többletforrásokat biztosít tagjai számára gondoskodik az üzleti lehetőségek feltárásáról és támogatja a tagok K+F tevékenységét, valamint innovációs folyamatait.

11 Köszönjük a figyelmet!


Letölteni ppt "Az Okos Jövő Innovációs Klaszter Amelynek célja, hogy tagjai minél többet profitáljanak az új technológiák kialakításából. Amelynek feladata, hogy erősítse."

Hasonló előadás


Google Hirdetések