Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette: Dobák Dóra 1 A program megvalósulását az Apertus Közalapítvány támogatta. Digitális vizsgáztató és értékelő környezetek.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette: Dobák Dóra 1 A program megvalósulását az Apertus Közalapítvány támogatta. Digitális vizsgáztató és értékelő környezetek."— Előadás másolata:

1 Készítette: Dobák Dóra 1 A program megvalósulását az Apertus Közalapítvány támogatta. Digitális vizsgáztató és értékelő környezetek

2 Készítette: Dobák Dóra 2 Alapvetően kétféle számonkérés létezik: ellenőrző kérdések a tananyag elsajátítása után, tétre menő vizsgáztatás Vizsgákkal szemben támasztott követelmények: megbízhatóság (reliábilis) validitás A vizsga tulajdonságait a kérdések milyensége alakítja: szelektivitás nehézség A távoktatási tananyagokban az új módszerekkel, anyagokkal szemben új követelményeket kell támasztanunk.

3 Készítette: Dobák Dóra 3 A legfőbb kérdéstípusokat Egérrel kattintás: az egérmutatóval kell a képernyő megfelelő területére kattintani, onnan a megfelelő területrészt kiválasztani. Összepároztató : valamilyen tulajdonság alapján összetartozó szavakat/rövid mondatokat kell kiválasztani. Feleletválasztós : több lehetőség közül kell kiválasztani a kérdésre adható egy vagy több helyes választ. Szövegkiegészítős: egy vagy több szóból álló helyes választ kell begépelni.. Sorbarendezés: adott lehetőségeket kell egérrel, vagy más módszerrel sorba rendezni. Vonszolásos: egérrel kell a helyére húzni bizonyos képrészleteket.

4 Készítette: Dobák Dóra 4 A Questionmark Perception általános jellemzői A szoftvercsomag kérdés- és vizsgasor- készítő, vizsgafuttató és eredményelemző programokat tartalmaz. Titkosított vagy nyílt környezet biztosítása a vizsgák lebonyolításához. Könnyen használható vizsga-készítő eszköz. Tantárgyanként rendezett kérdés-adatbank. Interaktív vizsgáztatás Intraneten, Interneten és Windows PC-n. Véletlenszerű kérdéssorrend kiválasztás. Azonnali visszajelzés a vizsgázó felé: kérdésenként, témánként vagy a vizsga végén. A visszajelzés tartalmazhat hyperlinket tananyagokhoz vagy más web alkalmazásokat.

5 Készítette: Dobák Dóra 5 A Questionmark Perception általános jellemzői Alkalmazkodó szerteágaztatás a kapott válaszok alapján. Online eredményközlés, jelentéskészítés és tételelemzés. Kilencféle jelentési stílus, melyek egyéni módon paraméterezhetőek. Egyéni jelentésekhez a válaszok exportálási lehetősége. A válaszok, a pontszámok és a vizsgaeredmények MS Access vagy SQL (Oracle vagy Microsoft) adatbázisban való tárolása. Helyesírás ellenőrző.

6 Készítette: Dobák Dóra 6 Kérdéstipus kiválasztása

7 Készítette: Dobák Dóra 7 Válasz hibalehetőségének beállítása

8 Készítette: Dobák Dóra 8 Miután elkészítettük a sort, előnézetben megtekinthető, mielőtt élesben futtatnánk…

9 Készítette: Dobák Dóra 9 A Perception előnyei és hátrányai Előnyei: Könnyen kezelhető Sokféle kérdéstípus Különböző egyetemek, főiskolák vizsgasorokat cseréljenek Tömeges vizsgáztatás, hamar megkapják az eredményt Hátrányai: Nincs lehetőség mellékszámítások, részmegoldások számítógépen való elvégzésére, tárolására Vigyázni kell az időkorlátra

10 Készítette: Dobák Dóra 10 MOVELEX Célja : a számítástechnika oktatás és tesztelés hatékonyabbá tétele. Hálózaton a tanár saját gépén követheti a tanulók megoldásait, ha szükséges, üzeneteken keresztül irányíthatja őket. A megoldások eltárolhatók, többféle módon kiértékelhetők. A program két részből áll, a tanári és a diák részből, amelyek hálózaton keresztül kapcsolódnak egymáshoz. A program alapvetően hálózatos üzemmódra készült, de működtethető független gépeken is, a tanulók által készített naplófájlok - átmásolva - összesíthetők a tanári gépen.

11 Készítette: Dobák Dóra 11 MOVELEX Az első termék szint a feladatbank, amely egy-egy témakörre kidolgozott feladatsorokból áll, az egyes résztémák feladataiból véletlenszerűen válogathatók a kért nehézségi szintű feladatok. A második termék szint a feladatlap szerkeszthető. Ezzel egyszerűen készíthetők különböző típusú tesztek (feleletválasztás, mondatkiegészítés, párosítás, sorba rendezés, kezelhetők képek, hangok videók).

12 Készítette: Dobák Dóra 12 MOVELEX feladatgenerátor A lehetséges (szükséges) beállítások:

13 Készítette: Dobák Dóra 13 A feladatbankból új feladatlap generálható a meglévő feladatlapokból történő válogatással. Beállítható még a nehézségi szint, szűkíthető még altémakör szerint és konkrét feladatok is kijelölhetők.

14 Készítette: Dobák Dóra 14 MOVELEX feladatgenerátor Megoldások kimutatása

15 Készítette: Dobák Dóra 15 Korábbi dolgozatok (eredményének) megtekintése Az alábbi képen lehet kiválasztani a korábban eltárolt dolgozatok valamelyikét, majd megtekinteni a megoldásokat

16 Készítette: Dobák Dóra 16 MOVELEX feladatgenerátor Feladatlap szerkesztő


Letölteni ppt "Készítette: Dobák Dóra 1 A program megvalósulását az Apertus Közalapítvány támogatta. Digitális vizsgáztató és értékelő környezetek."

Hasonló előadás


Google Hirdetések