Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Asztal- és életközösség Jézussal Én vagyok az élet kenyere: aki énhozzám jön, nem éhezik meg, és aki énbennem hisz, nem szomjazik meg soha. Jn 6, 35 Készítette:

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Asztal- és életközösség Jézussal Én vagyok az élet kenyere: aki énhozzám jön, nem éhezik meg, és aki énbennem hisz, nem szomjazik meg soha. Jn 6, 35 Készítette:"— Előadás másolata:

1 Asztal- és életközösség Jézussal Én vagyok az élet kenyere: aki énhozzám jön, nem éhezik meg, és aki énbennem hisz, nem szomjazik meg soha. Jn 6, 35 Készítette: Pálhegyi F. Néhány kép forrása: Internet

2 A Bibliában a közös étkezés az életközösség jele Íme, az ajtó előtt állok és zörgetek: ha valaki meghallja a hangomat, és kinyitja az ajtót, bemegyek ahhoz, és vele vacsorálok, ő pedig énvelem. Jel 3, 20 Az úrvacsora asztalközössége az Úrral való közösségünk megerősítése. Jézus vére és megtört teste (a megváltás) teszi lehetővé Vele a közösségünket. Boldogok, akik hivatalosak a Bárány menyegzőjének vacsorájára. Jel 19, 9 A királyi menyegző (Mt 22, 1-14) és a Bárány menyegzője (Jel 19, 6-9) a hívők örök, beteljesült közössége az Úrral

3 Hívjuk meg Jézust az életünkbe (a szerelmünkbe, a házasságunkba, a családunkba), és ültessük az asztalfőre Őt! Jöjj asztalunkhoz Jézusunk, Te légy házunk feje! Tápláld testünket- lelkünket, Életnek Kenyere! A mennyország lényege nem az, hogy örökké tart, hanem az, hogy közvetlen és bensőséges kapcsolatban leszünk az Úrral. Jézus ne átutazó vendég legyen az otthonunkban, aki nagy ünnepeken beköltözik hozzánk néhány napra, hanem örökös családtag, sőt családfő. Hadd legyen mennyország a házasságunk és a családi életünk! Hol van a mennyország? Ott, ahol jelen van Jézus

4 Életközegünk az emberi kapcsolat Kapcsolatok nélkül élhetetlen az élet Miért olyan szörnyű a magánzárka? Kell valaki (legalább egy ember), akit érdekel, hogy mi van velem, mi bajom van, minek örülök, mire vágyom. Aki szerető szülők nélkül nő fel, annak üres marad a „szeretet-tankja”, és képtelen lesz szeretetet adni másoknak. Nehéz szeretni a bezárkózó, szomorú embereket Aki mosolyog, azt könnyebb megszólítani Elfogad engem? Értékel engem?

5 A bűnesetben megszakadt a kapcsolatunk Istennel, a Szeretet Forrásával. Azóta alapvetően üres a szeretet-tankunk. „Természetes” az önzés és az empátia-hiány Istennel kell megbékélnünk, hogy másokkal is békességben és szeretet- közösségben tudjunk élni Isten már kezdeményezte a megbékélést! „Magadnak teremtettél bennünket Istenünk, és nyugtalan a mi szívünk, amíg meg nem nyugszik Tebenned!” (Augustinus)

6 Enni lehet az utcán is menet közben, de jókedvűen vacsorázni csak közösségben lehet Igazán csak azok társaságában esik jól a vacsora, akiket szeretünk, és van mondanivalónk egymás számára Nekem olyan jó Isten közelsége! Zsolt 73, 28 Hogy érzed magad Isten társaságában?

7 Ha Jézus ül a fő helyen, hová ülhetek én? Néhányan még fontosak az életemben. Kinek hol lesz a helye? Ford Madox Brown 1821-1893 Aki vezet, olyan legyen, mint aki szolgál. Lk 22, 26 Jézus Házastársam Gyermekeim Lelki testvéreim és barátaim Rokonaim Emberek, akik felé szolgálatom van Én Bibliai preferencia rend:

8 A közösséget ápolni kell A kertet sem elég bevetni: ápolni kell a növényeket Áldjad, lelkem, az Urat, és egész bensőm az Ő szent nevét! Zsolt 103,1 Együttes élmény Tudom, hogy hűtlen voltam, és vétkem mindig előttem van. Zsolt 51, 5 Konfliktusaink rendezése Igéd vidámságot szerzett nekem, és szívbeli örömöt. Jer 15, 16 Jóleső beszélgetés


Letölteni ppt "Asztal- és életközösség Jézussal Én vagyok az élet kenyere: aki énhozzám jön, nem éhezik meg, és aki énbennem hisz, nem szomjazik meg soha. Jn 6, 35 Készítette:"

Hasonló előadás


Google Hirdetések