Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A TESTÜLETI VEZETŐK ÉS TESTÜLETI TAGOK PROAKTIVITÁSÁNAK FEJLESZTÉSE (A FLOW ELMÉLET GYAKORLATI ALKALMAZÁSA A TESTÜLETI MUNKÁBAN) FLOW AKTIVITÁS EURÓPAI.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A TESTÜLETI VEZETŐK ÉS TESTÜLETI TAGOK PROAKTIVITÁSÁNAK FEJLESZTÉSE (A FLOW ELMÉLET GYAKORLATI ALKALMAZÁSA A TESTÜLETI MUNKÁBAN) FLOW AKTIVITÁS EURÓPAI."— Előadás másolata:

1 A TESTÜLETI VEZETŐK ÉS TESTÜLETI TAGOK PROAKTIVITÁSÁNAK FEJLESZTÉSE (A FLOW ELMÉLET GYAKORLATI ALKALMAZÁSA A TESTÜLETI MUNKÁBAN) FLOW AKTIVITÁS EURÓPAI TANÁCSADÓK SZÖVETSÉGE (ETSZ), European Consultants Unit (ECU) Magyar Tagozat KÉPZŐ TRÉNING

2 A TESTÜLETI VEZETŐK ÉS TESTÜLETI TAGOK PROAKTIVITÁSÁNAK FEJLESZTÉSE (A FLOW ELMÉLET GYAKORLATI ALKALMAZÁSA A TESTÜLETI MUNKÁBAN) FLOW AKTIVITÁS EURÓPAI TANÁCSADÓK SZÖVETSÉGE (ETSZ), European Consultants Unit (ECU) Magyar Tagozat KÉPZŐ TRÉNING 4. RÉSZ „AZ ÉRZELMI INTELLIGENCIA (EQ) JELENTŐSÉGE”

3 "Az érzelmi pallérozottság legalább olyan fontos része a műveltségnek, mint a matematikában vagy az olvasásban jártasság." Karen Stone Mc Crown pszichológus

4 "Kutatási eredmények bizonyítják, hogy életünk majd minden területén fontosabb szerepet játszik az EQ, mint az IQ. Ez a törvényszerűség fokozatosan érvényesül napjainkban, amikor a kontrollra épülő ipari korszakból átlépünk a motivációra épülő információs korszakba. Az én-tudatosság, az önmotiváció és az önmenedzselés kulcs összetevője az empátiának és a társas kapcsolatoknak." Dr. Stephen COVEY A kiemelkedően sikeres emberek 7 szokása című könyv szerzője AZ INTELLIGANCIA (IQ) ÉS AZ ÉRZELMI INTELLIGENCIA (EQ) SZEREPE ÉLETÜNKBEN

5

6 A TUDATOS INGERÚT JÓVAL HOSSZABB, MINT AZ ÉRZELMI INGERÚT!!!

7 AZ ÉRZELMI RACIONALITÁSUNK HATÁRA SOKKAL KITERJEDTEBB, MINT A TUDATOS RACIONALITÁSUNK HATÁRA!!!

8 Az akadémiai IQ alapján hozható döntéseinkhez tartozó cselekedeteinknek határt szab korlátolt racionalitásunk, aminek a felismeréséért Herbert Simon Nobel-díjat kapott, de az EQ alapján ilyen esetekben még gyakran találunk érzelmileg racionális meg- oldásokat, ami a racionális cselekedeteink határát jelentősen kibővítheti. AZ ÉRZELMI RACIONALITÁSUNK HATÁRA SOKKAL KITERJEDTEBB, MINT A TUDATOS RACIONALITÁSUNK HATÁRA!!!

9 Az érzelmi racionalitás zónájába esnek azok a céljaink, illetve azok elérésére irányuló cselekedeteink, melyek elérésére illetve végrehajtásra tudatos racionális érveink alapján már nincs lehetőségünk, de érzelmi elménk még képes eredményesen közbelépni. Ezzel elérkezett az idő, hogy kijelentsük, hogy a tudatos racionalitáson túl létezik egy érzelmi racionalitás. A tudatos racionalitás határán túli érzelmi racionalitásra azért van lehetőség, mert az érzelmi ingerek elkerülve a tudatos agyat egy rövidebb ingerúton jutnak el a cselekvést irányító „agyrészbe”. Az érzelmi racionális mezőben azok az érzelmi információkra történő reagálások tartoznak, melyek a tudatos racionalitás mezőből már "kiesnek". ÉRZELMI RACIONALITÁS ÉS ANNAK LEHETŐSÉGE

10 A TESTÜLETI VEZETŐK ÉS TESTÜLETI TAGOK PROAKTIVITÁSÁNAK FEJLESZTÉSE (A FLOW ELMÉLET GYAKORLATI ALKALMAZÁSA A TESTÜLETI MUNKÁBAN) FLOW AKTIVITÁS EURÓPAI TANÁCSADÓK SZÖVETSÉGE (ETSZ), European Consultants Unit (ECU) Magyar Tagozat KÉPZŐ TRÉNING 4. RÉSZ VÉGE „AZ ÉRZELMI INTELLIGENCIA (EQ) JELENTŐSÉGE”


Letölteni ppt "A TESTÜLETI VEZETŐK ÉS TESTÜLETI TAGOK PROAKTIVITÁSÁNAK FEJLESZTÉSE (A FLOW ELMÉLET GYAKORLATI ALKALMAZÁSA A TESTÜLETI MUNKÁBAN) FLOW AKTIVITÁS EURÓPAI."

Hasonló előadás


Google Hirdetések