Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A vállalatok szerepe környezetük fenntartható fejlődésében Kapusy Pál, FF vezető, MOL-csoport.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A vállalatok szerepe környezetük fenntartható fejlődésében Kapusy Pál, FF vezető, MOL-csoport."— Előadás másolata:

1 A vállalatok szerepe környezetük fenntartható fejlődésében Kapusy Pál, FF vezető, MOL-csoport

2 Amiről szó lesz… 1.Mi a FF és a vállalatok viszonya? 2.Miért foglalkozik egy vállalat a FF-el? 3.Hogyan foglalkozik a MOL a FF-el?

3 1. FF és vállalatok viszonya Minek a fejlődése? Minek a fenntarthatósága? Vállalat„Társadalom” FejlődésProfitJólét FenntarthatóságProfit, üzlet, iparág Fejlődés KörnyezetTermészeti, társadalmi és gazdasági Természeti (ökológia)

4 Egy gyakorlati példa: klímaváltozás Ez igazi FF kérdés az emberiség vonatkozásában Vállalati szinten? ► Jogi kényszer (ETS) ► Önkéntes vállalások, versenytársak ► Morál, etika

5 Amiről szó lesz… 1.Mi a FF és a vállalatok viszonya? 2.Miért foglalkozik egy vállalat a FF-el? 3.Hogyan foglalkozik a MOL a FF-el?

6 Miért foglalkozik egy vállalat FF-el? ► Társadalmi elvárás ► Befektetői elvárások ► Reputáció ► Üzleti érdek, új lehetőségek ► Kockázat kezelése ► Versenyelőny, megkülönböztetés ► Munkaerő megtartása, vonzása

7 Miért (nem) foglalkozik egy vállalat FF-el? Nehézségek: ► Időtáv: rövid vs hosszú ► Üzleti előnnyé konvertálás ► Előnyök mérhetősége

8 Amiről szó lesz… 1.Mi a FF és a vállalatok viszonya? 2.Miért foglalkozik egy vállalat a FF-el? 3.Hogyan foglalkozik a MOL a FF-el?

9 Hogyan foglalkozik a MOL a FF-el? ► Szervezetbe, szabályozásba építve ► Nem PR ► Nem „CSR” néven ► Üzleti stratégiával összhangban

10 10 A MOL-csoport FF definíciója „A fenntartható fejlődés számunkra olyan vállalati elkötelezettség, amelynek célja, hogy egyenlő mértékben integráljuk a gazdasági, környezetvédelmi és társadalmi tényezőket mindennapi üzleti tevékenységeinkbe, a hosszú távú értékteremtés maximalizálására és a társadalomtól kapott „működési engedélyünk” megőrzésére.”

11 A MOL FF irányelvei Célok: ► Gazdasági-, környezetvédelmi- és társadalmi tényezők egyenszilárdságú beépítése a napi üzleti működésbe ► Az érdekelt felek hosszú távú érdekeinek maximális figyelembe vétele és "működési engedélyünk" megőrzése. Alapelvek: ► Törekszünk arra, hogy interdiszciplináris megközelítés alapján megteremtsük a megfelelő egyensúlyt a gazdasági-, környezetvédelmi- és társadalmi szempontok között és ezeket beépítsük döntéshozatali folyamatainkba és a napi működésünkbe ► Környezetvédelmi és társadalmi kérdésekben maximális teljesítményjavításra és az elővigyázatosság elvének betartására törekszünk, ezzel minimalizálva a működésünkből származó negatív hatásokat ► Minden szempontból teljes felelősséget vállalunk cselekedeteinkért és betartjuk a jelen és jövő nemzedékek esélyegyenlőségének biztosítása iránti elkötelezettségünket ► Működésünk és döntéshozatali folyamataink tekintetében törekszünk az érdekelt felek lehető legszélesebb körű bevonására és hosszabb távon gondolkodunk ► A külső és belső érdekelt felekkel való kapcsolattartás során érvényesítjük az átláthatóság elvét, aktív párbeszédet folytatunk velük ezzel demonstrálva elkötelezettségünket és teljesítményeinket ► Élen járunk az innovatív megoldások kidolgozásában és megvalósításában, ezekkel elősegítjük a fenntartható működés fejlődését ► Vállaljuk, hogy munkavállalóinkkal és a közvéleménnyel megismertetjük a fenntartható fejlődés értékeit ► A MOL-csoport és az érdekelt felek számára fontos kérdésekre koncentrálunk.

12 A MOL vállalati értékei ► Növekedésünk mozgatórugója az értékteremtés: ► Meghatározzuk a fejlődés irányát és másokat is gyors fejlődésre ösztönzünk: ► Kemény munka és folyamatos önfejlesztés jellemző ránk: ► Csapattársak és partnerek vagyunk: ► Részvényeseink és üzletfeleink jó döntést hoznak, amikor minket választanak: ► Elkötelezettek vagyunk az egészség- és környezetvédelem, valamint a biztonságos munkavégzés és a közösségi értékek iránt: Felelősséget érzünk munkatársaink és a minket befogadó közösségek iránt. Arra törekszünk, hogy e területeken teljesítményünk túlmutasson a jogszabályok által előírt szinteken.

13 A FF a MOL szervezetében Unit-level SD Working Team MOL Group SD & HSE Unit SD Panel SD&HSE Central Team and project management SD Committee of the Board SD&HSE Core Team SD&HSE Vice President, HSE Development Head, HSE Assurance Head, SD Head Mosonyi György GCEO SD Panel head E&P FGSZ HSE Gas&Energy P&C Procurement R&M Retail Strategy IR Risk MGMT FMER Corp. Com.HRODPM SD Panel member P&C expert HR expert HSE expert BU/FU experts SD&HSE BU/FU leader (supporting leader) Investment Business Develop. IS Petchem Lub MaintenanceLegal

14 Akciók ► 7 stratégiai célkitűzés ► 25 témakörben ► Több mint 100 projektjavaslatot felölelő akcióterv 2011-ig ► (FF szempont/kritériumrendszer beépítése a tervezési folyamatba)

15 Összegzés ► Vállalati szintre fordítás gyakorlatban kihívás ► Lehetőségként célszerű kezelni ► Feltételek! ► MOL gyakorlat

16 Köszönöm figyelmüket!


Letölteni ppt "A vállalatok szerepe környezetük fenntartható fejlődésében Kapusy Pál, FF vezető, MOL-csoport."

Hasonló előadás


Google Hirdetések