Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

ZÁRTHELYI FELADATOK (hasonló példák)

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "ZÁRTHELYI FELADATOK (hasonló példák)"— Előadás másolata:

1 ZÁRTHELYI FELADATOK (hasonló példák)
2005. NOVEMBER

2 "A" csoport "B" csoport "C" csoport
a csarnok alapterülete: 54 x 48 m 54 x 45 m a csarnok váz anyaga: acél váz előregyártott vasbeton előregyártott vasbeton váz raszter kiosztás: 6 x 24 m 9 x 15 m 6 x 18 m a váz rendszere: háromcsuklós keret hosszúfőtartós oszlop-gerenda rövidfőtartós oszlop-gerenda a homlokzat jellege: hőszigetelt a homlokzati fal anyaga: kétrétegű trapézlemez (távtartóval) álló helyzetű vasbeton szendvics falpanel fekvő helyzetű (fém vértezetű) szendvics falpanel a tető jellege: a csarnoktető anyaga, elemei: vasbeton TT tetőpanel hőszigetelés + bitumenes vízszigetelés magasbordájú trapézlemez úszótető (kétoldalt korcolt acélszalag)

3 KIDOLGOZANDÓ FELADATRÉSZEK:
1) a csarnokváz fő teherhordó elemeinek (oszlop, gerenda, keret, szelemen) metszet- és nézetrajzai ( méretezett rajzok) 2) a csarnok sarokszekciójának vázlatos alaprajza, és kétirányú metszete, (M=1:100 méretezett rajzok) ábrázolva rajta a csarnok elemeinek illeszkedését a szélső és a közbenső rasztervonalakra az esetleg szükségessé váló falvázoszlopok és falvázgerendák vagy kiváltó elemek helyét (bekottázott távolságait) a tetőelemek, szelemenek, távtartók kiosztását, a tető illetve fal rétegfelépítését (rétegrend felirat) az esővíz elvezetés módját, rendszerét, a vízlevezető helyeket (lefolyó csövek helyét)

4 1) Megszerkesztendő a vázlat szerinti hőszigetelt csarnok homlokzati részlete beforgatott metszetekkel, a megadott paramétereknek megfelelően. (M = 1:100 méretarányú szabadkézi vázlat, a tartószerkezeti elemek, valamint a szükséges falvázoszlopok, falvázgerendák, szelemenek és burkolati elemek feltűntetésével, megnevezésével)

5 2) Megszerkesztendők a vázlat szerinti csarnok "A", "B", "C" és "D" jelű részletei (M = 1:10, illetve M=1:5 méretarányú szabadkézi vázlat, a tartószerkezeti elemek, valamint a szükséges falvázoszlopok, falvázgerendák, szelemenek és burkolati elemek, rétegrendek feltűntetésével, bekottázásával, megnevezésével)

6 Mit értünk az előregyártott vb
Mit értünk az előregyártott vb. csarnokszerkezet sarokoszlopának tengelyközéppontos, illetve nullpontos illesztése alatt. Milyen következményekkel jár az egyik, vagy a másik illesztési mód alkalmazása? Rajzolja meg és ismertesse a fekvő vasbeton szendvics-panelek teherviselési variációit, rögzítésmódját, és nyílásképzési lehetőségeit Vázlatos rajzokkal mutassa be, milyen eszközöket ismer a csarnoképületek szelemen-jeinek, illetve falvázgerendáinak kiváltására. Az általános rétegfelépítések rajzán nevezze meg az egyes elemeket. Rajzolja meg, és ismertesse a vasbeton álló szendvicspanelek teherviselését, rögzítési variációit, nyílásképzési lehetőségeit Vázlatos magyarázó rajzokkal mutassa be, hogy milyen lehetőségeink vannak egy hosszúfőtartós vb csarnok vasbeton paneles homlokzatképzésére (fekvő és álló panelek, segédszerkezetek) Vázlatos magyarázó rajzokkal mutassa be, hogy milyen lehetőségeink vannak egy rövidfőtartós vb csarnok vasbeton paneles homlokzatképzésére (fekvő és álló panelek, segédszerkezetek) Rajzolja meg az "úszótető" rétegfelépítését, és ismertesse alkalmazásának feltételeit (hőszigetelés, elemtoldás, stb…) A trapézlemezzel kialakított hőszigetelt csarnoktetők jellemző típusai, rétegfelépítései

7 Acél csarnoktetők vápakialakítási lehetőségei (többhajós csarnokok közbenső vápái, elvi megoldások)
Az oszlop-gerendás szerkezeti rendszer kialakításának lehetőségei - rövid-hosszú főtartós, szelemenes rendszerek (ábrák). Kazettaprofillal épített hőszigetelt csarnoktetők fajtái, előnyei, erőjátéka, rétegfelépítési variációi (felsorolás, ábrák, részletek) Acélszerkezetű külső térelhatároló falszerkezetek kialakításának módjai, alkalmazott szerkezeti anyagok és csomópontok (ábrák, részletek). Magasprofilú trapézlemezzel épített hőszigetelt csarnoktetők fajtái, előnyei, erőjátéka, rétegfelépítési variációi Fém vértezetű könnyű szendvics tetőpanelek hossztoldása, gerinc-, illetve attika- és ereszkialakításának elvi megoldásai (4 db vázlatos ábra) Megrajzolandó egy erősen szennyezett üzem fekete-fehér öltözőjének funkciósémája, az egyes helyiségek megnevezésével, a helyiségek közötti kapcsolatok (átjárási lehetőségek) berajzolásával, a munkába érkezők - és a munkából távozók öltözőn belüli útvonalának feltűntetésével. Acél csarnokszerkezet integrált könnyű szendvicsszerkezetű tetőpanellel kialakított fedésének közbenső vápa kialakítása.

8 Fém vértezetű könnyű szendvics tetőpanelek keresztmetszete és rögzítésmódjai - vázlatos magyarázó rajzok. Előregyártott fekvő falpaneles vasbeton csarnokszerkezetek homlokzati nyílásképzése. Szalagablak kialakításának statikai lehetőségei. Copillit üveg (idomüveg) homlokzati bevilágító sáv beépítési részletei. Acél csarnokvázak oszlop-alap kapcsolatainak bemutatása. Acél csarnokok alapozási megoldásai. Befogott, részlegesen befogott, illetve csuklós kapcsolatok. Megtervezendő egy előregyártott vasbeton vázas ipari csarnokszerkezet , és megrajzolandó a mellékelt ábra szerinti sarokrészlet tető alulnézeti rajza, valamint az M1 és M2 jelű részletrajzok (attika csomópontok) A tervezendő csarnok: - 6x15 m, pillérosztású, hosszfőtartós, feszített vasbeton tartógerendával - tetőszerkezet: magasbordájú trapézlemezes, hőszigetelt lapostető - homlokzatképzés:hőszigetelt köpenyfal kétrétegű trapézlemezzel A tetősarok alulnézeten és a metszeteken az egyes elemek elnevezését, és fő méreteit is meg kell adni. Ügyelni kell a primer - szekunder és tercier szerkezetek bemutatására is.

9 Modulméretek az ipari építésben, a modulkoordináció célja és hatása az ipari építésre, illeszkedés a modulhálóra (ábrák). Acél csarnokszerkezetek kialakítása, erőjátéka, az alkalmazott jellemző szelvényfajták bemutatása, függőleges és vízszintes tartószerkezetek kialakítása Szerelt külső térelhatároló szerkezetek - köpenyfalak alkalmazásának szempontjai, alkalmazható tartószerkezeti, szigetelési és felületi kéregréteget alkotó anyagok, köpenyfalak kialakításának szerkezeti konstrukciós megoldásai (felsorolás, ábrák, részletek). Előregyártott acél csarnokszerkezetek hőszigetelésének és hőhídmentesítésének alapelvei, anyagai, konstrukciós megoldásai. Acélcsarnokok külső térlefedése, homlokzati, tetőszerkezeti és tetőhéjazati megoldások (ábrák, részletek). Tűzvédelem, ipari csarnokszerkezetek tűzvédelmi lehetőségei (ábrák), acél és vasbeton csarnok tartószerkezetek tűzállósági határértékei Acél csarnokszerkezetek erőjátéka, jellemző szerkezeti típusai. (Felsorolás és vázlatos szerkezeti kialakítások)


Letölteni ppt "ZÁRTHELYI FELADATOK (hasonló példák)"

Hasonló előadás


Google Hirdetések