Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kontinensnyi ország-országnyi kontinens  A kontinens őslakói az ausztralid emberfajtához tartoznak.  Többsége Európából származik.  Ez a legritkábban.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kontinensnyi ország-országnyi kontinens  A kontinens őslakói az ausztralid emberfajtához tartoznak.  Többsége Európából származik.  Ez a legritkábban."— Előadás másolata:

1

2 Kontinensnyi ország-országnyi kontinens

3  A kontinens őslakói az ausztralid emberfajtához tartoznak.  Többsége Európából származik.  Ez a legritkábban lakott földrész.  Népességének 86%-a városlakó.  Hivatalos nyelve az angol.  20. század elején nyerte el függetlenségét.

4  A gépesített nagyüzemek magas színvonalú árutermelő gazdálkodást folytatnak.  Vezető ágazata az állattenyésztés.  Itt található Földünk legnagyobb juhállománya.  Teljes agrártermelésének 70%-a kerül exportra.

5  Ásványkincsekben is nagyhatalomnak számít.  A világ bauxittermelésének 1/3-át adja.  Az ország legfontosabb energiahordozója a kőszén.  Fejlett vas-és alumíniumkohászat.  Ritka településszerkezet jellemzi.  A legjelentősebb kereskedelmi partnere Japán.


Letölteni ppt "Kontinensnyi ország-országnyi kontinens  A kontinens őslakói az ausztralid emberfajtához tartoznak.  Többsége Európából származik.  Ez a legritkábban."

Hasonló előadás


Google Hirdetések