Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Népesége,mez ő gazdasága,ipara.  A kontinens ő slakói az ausztralid emberfejtákhoz tartoznak,akik igen kevesen vannak (kb.250000 f ő ). Ausztália mai.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Népesége,mez ő gazdasága,ipara.  A kontinens ő slakói az ausztralid emberfejtákhoz tartoznak,akik igen kevesen vannak (kb.250000 f ő ). Ausztália mai."— Előadás másolata:

1 Népesége,mez ő gazdasága,ipara

2  A kontinens ő slakói az ausztralid emberfejtákhoz tartoznak,akik igen kevesen vannak (kb.250000 f ő ). Ausztália mai lakosainak többsége Európai,de a Kínaiak száma is nagy. Az ország népességének 86%-a városlakó.A kontines északi és a déli felén elnek tulnyomó részben.

3  A mez ő gazdaságában dolgozók a lakosság5-6% -a tanyaszerü településeken,farmokon élnek. A gépesített nagyüzemek magas szinvonalú árutermel ő gazdálkodást folytatnak. A teljes agrártermelés 70%-a kerül exportra:gyapjú,búza,cukor,hús. A világ gyapjútermelésének negyede Ausztráliából kerül ki.

4 A földtani adottságoknak köszönhet ő en Ausztrália ásványkincseiben is nagyhatalomnak számít. A világ bauxszittermelésének 1/3-át adja. De több ásványkincsében is gazdag:ólomérc,vasérc,nikkelérc, uránérc,rézérc,ónérc,ezüst,gyémánt, feketek ő szén. A gazdagságában meghatározó szerepe van a bányászati termékek exportálásában.

5


Letölteni ppt "Népesége,mez ő gazdasága,ipara.  A kontinens ő slakói az ausztralid emberfejtákhoz tartoznak,akik igen kevesen vannak (kb.250000 f ő ). Ausztália mai."

Hasonló előadás


Google Hirdetések