Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kopeczki Kíra 6. osztály. Jegyezd meg! Az évszakok változásának oka a Föld Nap körüli keringése és a földtengely ferdesége. A Föld egy év alatt ellipszis.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kopeczki Kíra 6. osztály. Jegyezd meg! Az évszakok változásának oka a Föld Nap körüli keringése és a földtengely ferdesége. A Föld egy év alatt ellipszis."— Előadás másolata:

1 Kopeczki Kíra 6. osztály

2 Jegyezd meg! Az évszakok változásának oka a Föld Nap körüli keringése és a földtengely ferdesége. A Föld egy év alatt ellipszis alakú pályán járja körül a Napot, Nyugatról Keleti irányban haladva. A keringés id ő tartama 365 és ¼ nap. A Föld a keringés folyamán közelebb vagy távolabb van a Naptól.

3 Hogy megértsük!

4 Miért van egyszer melegebb, máskor hidegebb? Azt már tudjuk, hogy a felmelegedés akkor er ő sebb, ha a napsugarak hajlásszöge nagyobb. A Föld tengelye a keringés síkjától 66,5 fokra, a mer ő legest ő l 23,5fokra tér el. A Föld képzeletbeli tengelye kissé ferdén áll ahhoz a síkhoz képest, amelyen a Föld évente körbekerüli a Napot. Amikor nálunk nyár van, a Föld északi félgömbje a Nap irányába hajlik, ezért itt nagyobb a napsugarak hajlásszöge, és így er ő sebb a felmelegedés.

5 Ugye így már érthet ő ?

6 Összefoglalva tehát! Az évszakok kialakulásának oka tehát a Föld Nap körüli keringése és a földtengely ferdesége, amely a keringés folyamán nem változik.

7 Vége


Letölteni ppt "Kopeczki Kíra 6. osztály. Jegyezd meg! Az évszakok változásának oka a Föld Nap körüli keringése és a földtengely ferdesége. A Föld egy év alatt ellipszis."

Hasonló előadás


Google Hirdetések