Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Afrikai teremtéstörténet

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Afrikai teremtéstörténet"— Előadás másolata:

1 Afrikai teremtéstörténet
Legenda a világ kezdetéről: Csak az Isten létezett a világon úgy hívták,hogy Nzamé. 3 Nzamé volt:Nzamé,Mebere és Nkva.

2 Nzamé kezdetben megteremtette a Földet és az eget
Miután rálehelt a Földre a víz és a föld a maga helyére került.Miután megteremtett mindent,azután megmutatta a többi Istennek a művét.

3 Fam megteremtése Hárman együtt megteremtették mindennek az urát,az első embert a Földön: Famot! Az Istenektől erőt,szépséget és hatalmat kapott. Mivel minden teremtmény engedelmeskedett neki ezért büszke és gőgös lett és szembefordult teremtőjével, Nzaméval. Jéjé, holá, jéjé fent az Isten,lent az ember jéjé,holá,jéjé az Isten:Isten az ember:ember egyik is,másik is úr a maga honában egyik is,másik is ura otthonának.

4 Nzamé hívja Nzalánt a mennydörgést
Jött Nzalán,nagy zajjal és mindent elégetett,ami volt a Földön,de az ember olyan áldást kapott,hogy sosem fog meghalni és amit Isten egyszer ád,azt nem vonhatja vissza többé.Azóta se tudjuk,hova lett az első ember.

5 A Föld újra teremtése A szenes Földre teremtettek egy új réteg földet,amiből kinőtt egy fa ésmikor hullottak a fa levelei mindig kialakult belőle valamilyen élőlény vagy növényféle.

6 A két új ember megteremtése
Az Istenek teremtettek még egy embert ,ugyanolyat mint Fam volt csak ez az ember ismerte a halált vagyis olyan volt mint mi. A Szekumé nevet kapta.Ez az ember fából csinált egy asszonyt akit Mbogvénak nevezett el.

7 Az ember részei Az egyik rész kívül volt úgy hívták,hogy:Gnul, a test, a másik rész pedig Gnulban élt,és úgy hívták,hogy Nszisszim. Ő volt az árnyék a lélek és ő éltette Gnult.Nszisszim a szemben lakott abban a kis fekete pontban.


Letölteni ppt "Afrikai teremtéstörténet"

Hasonló előadás


Google Hirdetések