Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A KÖZGAZDASÁGI SZAKIRODALOM FELDERÍTÉSÉRE ÉS ELÉRÉSÉRE ALKALMAS ADATBÁZISOK.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A KÖZGAZDASÁGI SZAKIRODALOM FELDERÍTÉSÉRE ÉS ELÉRÉSÉRE ALKALMAS ADATBÁZISOK."— Előadás másolata:

1 A KÖZGAZDASÁGI SZAKIRODALOM FELDERÍTÉSÉRE ÉS ELÉRÉSÉRE ALKALMAS ADATBÁZISOK

2 I. ÁLTALÁNOS GYŰJTŐKÖRŰ ADATBÁZISOK

3 1. 1.ACADEMIC SEARCH COMPLETE (EBSCO-HOST) A legátfogóbb, tudományos igényű, multidiszciplináris teljes szövegű adatbázisa. Közel 6000 teljes szövegű periodikumot tartalmaz, több mint 5030 lektorált folyóiratot beleértve. A teljes szövegeken kívül több mint 9900 folyóirat és összesen több mint 10 400 kiadvány, köztük monográfiák, beszámolók és konferencia-előadások stb. indexelését és referátumait foglalja magában. Az adatbázis PDF tartalma 1887-ig nyúlik vissza, és a teljes szövegű anyagok többsége kereshető PDF formátumban van.

4 2. BUSINESS SOURCE PREMIER (EBSCO-HOST) A menedzsment, a gazdaságtudományok, a pénzügy, a könyvelés, a nemzetközi vállalkozás és a marketing területeit fedi le. A BSP-ben megtalálhatók az Economist Intelligence Unit (EIU), a Global Insight, az ICON Group és a CountryWatch országok szerinti gazdasági jelentései is. Az adatbázis több, mint 4000 folyóirat cikkeit referálja és indexeli, ebből közel 3300 folyóirat teljes szöveggel szerepel. A BSP tartalmazza a Regional Business News adatbázist is, amely átfogó, teljes szövegű válogatást nyújt 75 amerikai városi és regionális üzleti napilapból és folyóiratból.

5 3. CENTRAL AND EASTERN EUROPEAN ONLINE LIBRARY A C.E.E.O.L. egy olyan on-line arcívum, ahol 371, a bölcsészeti és társadalomtudományok területét felölelő, full text-es PDF állományú folyóirat és digitalizált dokumentum található, Kelet-, Közép- és Dél- európai témákról.

6 4. JSTOR ADATBÁZIS A JStor teljes szövegű folyóirat-adatbázis, melynek két multidiszciplináris gyűjteménye az Arts and Sciences I. és III. érhető el a PTE tartományaiból. A JSTOR adatbázis kibővült az Arts and Sciences II. multidiszciplináris gyűjteményével, ami további 124 retrospektív folyóirathoz enged hozzáférést. Az adatbázis retrospektív jellegű, kurrens számok nincsenek, a kiadókkal történt szerződéskötés alapján, a folyóiratok teljes szövege csak 3-5 évvel a megjelenést követően kerülhet be az adatbázisba.

7 5. SPRINGERLINK (Springer Verlag) Jelenleg közel 2500 különböző folyóiratot tartalmaz. A tartalomjegyzékek, abstract-ok ingyenesen hozzáférhetőek. A teljes szövegű cikkekhez csak a nyomtatott verzió előfizetői férhetnek hozzá. Felosztása: Online Libraries online folyóiratok, könyvek, könyvsorozatok, Springer Expert Systems, szoftverek. life sciences chemical sciences geosciences computer science mathematics medicine physics & astronomy engineering environmental sciences law economics

8 6. WEB OF SCIENCE (ISI) 1.Arts & Humanities Citation Index – bölcsészettudományi és művészeti index 25 kategóriában, 1140 teljes folyóirat anyaga + a vonatkozó cikkek 7000 társadalomtudományi és tudományos folyóiratból. 2.Science Citation Index Expanded & SciSearch – természet- és műszaki tudományos index 160 tudományterület, 5800 akadémiai és alkalmazott műszaki tudományos dokumentum, ebből 140 könyv a többi folyóirat. 3.Social Sciences Citation Index & Social SciSearch – társadalomtudományi Index 55 kategóriában, 1700 folyóirat teljes anyaga + 5700 vonatkozó cikk a vezető tudományos és műszaki folyóiratokból

9 II. KÖZGAZDASÁGI SZAKADATBÁZISOK

10 1. ECONLIT (Cambridge Scientific Abstracts) A világ közgazdasági szakirodalmának válogatott bibliográfiája 1969-től napjainkig, amelyet az Amerikai Közgazdasági Társaság Journal of Economic Literature (JEL) és az „Index of Economic Literature” c. kiadványaiból állítanak össze. Áttekintést nyújt több mint 400 folyóirat, valamint gyűjteményes művek, könyvek, könyvismertetések, előadások, doktori értekezések, a Cambridge University Press gazdasági témájú konferenciaanyagának alapján a nemzetközi szakirodalomról. A közgazdaságtan, üzlet, pénzügy, ipar és statisztika területén megjelent legfontosabb publikációk bibliográfiai adatai mellett teljes szövegükkel tartalmaz könyvismertetéseket. A feltárt irodalom döntő többsége angol nyelvű vagy angol nyelvű ismertetés.

11 2. ABI/INFORM Global (Pécsről nem érhető el) Angol nyelvű adatbázis, mely gazdasági, pénzügyi, üzleti, marketing, management, reklám, humánpolitikai és még további témakörökben 1800 folyóirat cikkeit tartalmazza rövid ismertetésekkel és mutatókkal ellátva 1970-től napjainkig. A feldolgozott források egy részének cikkei és tanulmányai teljes szövegükkel is megtekinthetők. Az adatbázis több mint 60.000 vállalattal kapcsolatban is tartalmaz információkat. Feldolgozott dokumentumok: kézikönyvek, cikkek, tanulmányok, könyvismertetések

12 III. RELEVÁNS MAGYAR ADATBÁZISOK

13 1.KSH – STADAT 2.OGYK – PRESSDOK 3.OGYK – HUNDOK 4.OGYK – VPI 5.OSZK – HUMANUS 6.ME – MATARKA 7.CEGFURKESZ.HU 8.CEGNYILVANTARTO.HU 9.COMPLEX CÉGHÍREK - http://www.complex.hu/ceginfo.php http://www.complex.hu/ceginfo.php


Letölteni ppt "A KÖZGAZDASÁGI SZAKIRODALOM FELDERÍTÉSÉRE ÉS ELÉRÉSÉRE ALKALMAS ADATBÁZISOK."

Hasonló előadás


Google Hirdetések