Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Közlekedéstudomány a közlekedésbiztonság szolgálatában BESZÁMOLÓ A KTE KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI ÁLLANDÓ BIZOTTSÁG TEVÉKENYSÉGÉRŐL Előterjesztő: KTE Országos.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Közlekedéstudomány a közlekedésbiztonság szolgálatában BESZÁMOLÓ A KTE KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI ÁLLANDÓ BIZOTTSÁG TEVÉKENYSÉGÉRŐL Előterjesztő: KTE Országos."— Előadás másolata:

1 Közlekedéstudomány a közlekedésbiztonság szolgálatában BESZÁMOLÓ A KTE KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI ÁLLANDÓ BIZOTTSÁG TEVÉKENYSÉGÉRŐL Előterjesztő: KTE Országos Elnökségi Ülés Budapest, 2009. november 18. Bíró József főtitkárhelyettes, KTE Közlekedésbiztonsági Állandó Bizottság elnöke

2 A Közlekedésbiztonsági Állandó Bizottság tagjai: KTE Országos Elnökségi Ülés Budapest, 2009. november 18. A KTE stratégiában kitűzött céloknak megfelelően 13 fő-vel megalakult a Közlekedésbiztonsági Állandó Bizottság. Tagjai a közúti, a vasúti, a hajózási és a légi közlekedésbiztonsági kérdésekben jártas szakemberek.

3 A KTE Európai Közúti Biztonsági Chartában tett kötelezettségvállalásai évi legalább 5 közlekedésbiztonsági előadás közlekedésbiztonsági szakcikkek közúti biztonsági audit egy helyszínen együttműködés más civil szervezetekkel „Gondolt Ön már arra, hogy az élet nem hívható vissza?” reklámfilm és média megjelenés a közlekedés közbeni mobilhasználat kockázatairól A KTE-ben a közlekedésbiztonsági tevékenységet a Közlekedésbiztonsági Állandó Bizottság koordinálja, valamennyi közlekedési alágazat terén. Előkészítettük a KTE Európai Közúti Biztonsági Chartához való csatlakozását /2009. május 20./

4 Mottó: A közlekedési baleset VÁRATLAN, KÖLTSÉGES, FÁJDALMAS, GYAKRAN IGAZSÁGTALAN, KÍMÉLETLEN ÉS KEGYETLEN, de megelőzhető! KTE Országos Elnökségi Ülés Budapest, 2009. november 18.

5 A KTE már 2004. óta jelzi a közlekedés közbeni mobilhasználat kockázatait! Sopronban 6 féle kérdőívből 3422 db-ot töltöttek ki a fiatalok. Ebből 1232 a közlekedés közbeni mobilozás szokásjellemzőit segített vizsgálni. Közlekedésbiztonsági tudatformálás a Soproni VOLT Fesztiválon 2009. július 1-4.

6

7 A válaszadók vezetés közbeni mobiltelefon használatának gyakorisága Közlekedésbiztonsági tudatformálás a Soproni VOLT Fesztiválon 2009. július 1-4.

8 NEMZETKÖZI ÚTÜGYI KONFERENCIA 17. Útépítési Akadémia, Budapest 2009. október 16.

9 Ott voltunk a VOLT-on A járművezetés közbeni sms üzenetküldés gyakorisága A válaszadó fiatalok 20%-a sms-ezik menet közben!!! Valamit tenni kell! Közlekedésbiztonsági tudatformálás a Soproni VOLT Fesztiválon 2009. július 1-4.

10 KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TUDATFORMÁLÁS DIREKT MARKETING ESZKÖZÖKKEL A SOPRONI VOLT FESZTIVÁLON /2009. július 1-4./ Tanulmány Készült: Az NKH Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram keretében (2009) KTE Országos Elnökségi Ülés Budapest, 2009. november 18. KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET® Közlekedésbiztonsági Állandó Bizottság KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI TUDATFORMÁLÁS DIREKT MARKETING ESZKÖZÖKKEL A SOPRONI VOLT FESZTIVÁLON /2009. július 1-4./ Tanulmány Készült: Az NKH Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram keretében (2009) KÖZLEKEDÉSTUDOMÁNYI EGYESÜLET® Közlekedésbiztonsági Állandó Bizottság Először készült Magyarországon a fiatalok körében kérdőíves felmérés a közlekedés közbeni mobilhasználat szokásjellemzőiről.

11 KTE Országos Elnökségi Ülés Budapest, 2009. november 18. Megjelentünk a 168 óra Online-on „Az élet nem hívható vissza! A közlekedés nem magánügy” című cikkben, a Gazdasági Rádióban, valamint a Közútkezelők országos értekezletén.

12 KTE Országos Elnökségi Ülés Budapest, 2009. november 18. „Sérülékeny biztonság” címmel nyitó előadást tartottunk a közlekedési sérülések (sebesség, súlyosság, megelőzés és kezelés című, a Közlekedés-egészségügyi Szakosztály által 2009. szeptember 26-án rendezett konferenciáján.

13 KTE Országos Elnökségi Ülés Budapest, 2009. november 18. A GRSP-vel megkötött szerződés mintájára Együttműködési Megállapodásokat készítettük elő közlekedésbiztonsági civil szervezetekkel: Wilfing Áron Egyesület a Közlekedésbiztonságért és Toleranciáért; Magyar Pszichológiai Társaság Közlekedési Szekció; Magyar Polgárőr Szövetség Közlekedési Tagozat; Vision Zeró Közlekedésbiztonsági Egyesület. Kérjük a felhatalmazást a megállapodások megkötésére. Felvettük a kapcsolatot az Osztrák Kuratórium a Közlekedésbiztonságért Szervezettel.

14 Operatív biztonság. Gazdasági válság → útvagyon leromlása, útfenntartási hiányosságok Nem hagytuk szó nélkül! KTE Országos Elnökségi Ülés Budapest, 2009. november 18.

15 KTE Országos Elnökségi Ülés Budapest, 2009. november 18. Egyéb tevékenységek 4 fővel képviseltük a KTE-t az Erős pillérek – Javuló közlekedés- biztonság című 2009. október 20-ai konferencián. Részt vettünk és képviseltük a KTE-t a Magyar Pszichológiai Társaság Közlekedéspszichológiai Szekciója Járművezetéstől eltiltás – alkalmassá tétel című előadásán. Beszámoltunk a Bizottság munkájáról a Magyar Tudományos Akadémia Közlekedéstudományi Bizottság 2009. október 14-ei ülésén. Ami nem sikerült: Vasúti közlekedésbiztonsági konferencia megszervezése Bükfürdőn NKH konkurens rendezvény miatt.

16 KTE Országos Elnökségi Ülés Budapest, 2009. november 18. TERVEINK I.: Sajtó, média megjelenés fokozása: A Soproni Volt Fesztiválról készült tanulmány publikálása a Közlekedéstudományi Szemlében és az NKH Közlekedésbiztonsági Szemlében; A közlekedés közbeni mobilhasználat kockázatainak tudatosításával foglalkozó kampány folytatása a televízióban és az írott sajtóban; Európai Közúti Biztonsági Charta és KTE honlapok struktúrájának kialakítása, feltöltése.

17 KTE Országos Elnökségi Ülés Budapest, 2009. november 18. TERVEINK II.: A Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram 2008-2010. keretében: a Közlekedési sérülések konferencia anyagának kiadványaként való megjelentetése; Európai Uniós autóbuszvezető és tehergépkocsi-vezető továbbképzéssel foglalkozó szakmai nap megszervezése Békéscsabán; Civilek szerepe a közlekedés biztonság növelésében témakörrel foglalkozó KTE nagyrendezvény megszervezése 2010. első negyedévében.

18 KTE Országos Elnökségi Ülés Budapest, 2009. november 18. Köszönjük megtisztelő figyelmüket! Jókedvű, vidám, biztonságos közlekedést kíván: A KTE Közlekedésbiztonsági Állandó Bizottsága.


Letölteni ppt "Közlekedéstudomány a közlekedésbiztonság szolgálatában BESZÁMOLÓ A KTE KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI ÁLLANDÓ BIZOTTSÁG TEVÉKENYSÉGÉRŐL Előterjesztő: KTE Országos."

Hasonló előadás


Google Hirdetések