Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

HATÁRTALAN CIVIL NAP 2006. MÁJUS 20. PESTÚJHELY. Az Egyesület célja Zuglóban ne legyenek olyan létesítmények, túlzott beépítések, amelyek a lakosság életkörülményeit.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "HATÁRTALAN CIVIL NAP 2006. MÁJUS 20. PESTÚJHELY. Az Egyesület célja Zuglóban ne legyenek olyan létesítmények, túlzott beépítések, amelyek a lakosság életkörülményeit."— Előadás másolata:

1 HATÁRTALAN CIVIL NAP 2006. MÁJUS 20. PESTÚJHELY

2 Az Egyesület célja Zuglóban ne legyenek olyan létesítmények, túlzott beépítések, amelyek a lakosság életkörülményeit helyrehozhatatlanul megnehezítik, amelyek miatt leértékelődik a zuglóiak vagyona amelyek az itt élő lakosság kiszorítását, elüldözését célozzák, hangzatos szlogenekkel becsapják a betelepülni szándékozókat. 1142 Budapest, Öv utca 214. tel/fax: 251 6832 email: zoldovezet@freemail.hu

3 Probléma Lakosság érdekérvényesítésének helyzete, döntések rólunk nélkülünk Önkormányzat többnyire nem képviseli a lakossági érdekeket Beruházó közvetlen tárgyaló, az érintettek csak a döntés után értesülnek Százak-ezrek aláírásos tiltakozásának ellenére eladott területek, zsúfolt beépítések Nincs beleszólás a közösség vagyonának sorsába

4 Információ átadás, információhoz jutás inkább eltitkolás a szerzői jogvédelemre hivatkozva, megtévesztés a terület funkciójáról, szerepéről döntés előtt a lakossággal semmilyen egyeztetés, képviselők mulasztása írásos észrevételek javaslatok sorsának alakulásáról nincs visszajelzés, jellemző a valódi nem formális egyeztetés és a párbeszéd teljes hiánya.

5 Miről beszélünk? Lakosság érdeke Pártérdek Csoportérdek? Egyéni érdek?

6 Mit tud és miről dönt a testület?

7 Hova illeszkedik?

8 Megoldatlan parkolás

9 Engedélyeztetés Zugló építési engedélyezési gyakorlata a főváros rossz példáinak gyakori szereplője. Egy igazságügyi szakértő megfogalmazása szerint: “Folyamatosan restelkedem az építési határozatok miatt, mert úgy érzékelem, hogy a hatósági jogkörrel felruházott, adófizetők pénzéből gazdálkodó szervezetek, emberek a legalapvetőbb érdekvédelmet sem biztosítják, és az építési tevékenység öncélúvá válik”.

10 Jogbiztonság ne csak a gazdasági hatalomnak! A jogbiztonság fogalma a jogállamiság alkotmányos elvéből fakad, ilyenformán nemcsak a befektetők szerzett jogainak a biztonságát jelenti, hanem azt is, hogy polgármesterként és jogtisztelő állampolgárként, vagy az adófizetők pénzén finanszírozott közhivatalnokként megtartjuk azokat a törvényeket, amelyek kötelezettségeket rónak ránk. (MarinovPéter/Óvás Egyesület)

11 Higgyen a szemének! Ezt is lehet...

12 Nincs a lakossággal egyeztetett városfejlesztési koncepció! Spontán növekedés vagy fejlődés? A fejlődésben benne foglaltatik az infrastrukturális fejlesztés és sok más körülmény Megfelelő úthálózat, közlekedés, parkolás, közellátás, szociális, kulturális bővítés Ezek mostanában elhanyagolt tényezők de rövid időn belül megoldhatatlan problémák

13 A fejlesztési terv összességében megmutatja a kerület életviteli értékének csökkenését. kimondja, hogy e tekintetben jelenleg nem a koncepciózus előrelátás, hanem kizárólag a rövidtávú gazdasági érdekek dominálnak. A JÖVŐNK NEM JÁTSZÓTÉR!

14 Kiemelten védeni kell a beépítési karakter tényezőket, és zöldfelületeket. Zugló sajátos városi helyzetéből adódóan ez a legfontosabb feladat !!! ez tarthatja meg Zugló értékét belvároshoz közeli, minőségileg élhető kisvárosi léptékű lakóövezetek, szolgáltatások (ellátás, szabadidős tevékenységek, stb. ) kvalifikált lakosság, környezet érzékeny vállalkozások indulhatnak.

15 Civil szféra ZUGLÓ CÉL “konstruktív kezdeményezés- együttműködés szintjére emelkedni”. AZ EGYÜTTMŰKÖDÉS TERMÉSZETESEN KÉT OLDALT, ÉS SZÁNDÉKOT FELTÉTELEZ.

16 Van köztes megoldás! Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "HATÁRTALAN CIVIL NAP 2006. MÁJUS 20. PESTÚJHELY. Az Egyesület célja Zuglóban ne legyenek olyan létesítmények, túlzott beépítések, amelyek a lakosság életkörülményeit."

Hasonló előadás


Google Hirdetések