Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Rendezvényszervezés A rendezvények előkészítése. Elmélet - emlékeztető Mit nevezünk rendezvénynek? Szervezett, közösségi kerete- ken belül meg- tartott,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Rendezvényszervezés A rendezvények előkészítése. Elmélet - emlékeztető Mit nevezünk rendezvénynek? Szervezett, közösségi kerete- ken belül meg- tartott,"— Előadás másolata:

1 Rendezvényszervezés A rendezvények előkészítése

2 Elmélet - emlékeztető Mit nevezünk rendezvénynek? Szervezett, közösségi kerete- ken belül meg- tartott, meghatározott helyen és időben, meghatározott céllal egységes arculattal kerülnek meg- rendezésre.

3 Tervezés 1. feladat

4

5 2. feladat – elmélet emlékeztető A rendezvény célja, jellege, típusának meghatározása. A meghívottak köre, a célcsoport, a létszám meghatározása. Az időzítés, az időpont, a helyszín pontos kiválasztása. Előkészítés, előzetes terv készítése Részletes forgatókönyv elkészítése.

6 Az előzetes terv tartalma – helyszín, időpont, fellépők Tevékenység Feladat és eszközök HatáridőFelelős IdőpontNaptár-ellenőrzés, az összes résztvevő szempontjainak egyeztetése - véglegesítés Helyszín pontos megnevezése Bejárás, ajánlatkérés -Forgatókönyv elkészítése ElőadókFelkérések, az előadások témá- inak, hosszának, jellegének feljegy- zése, tájékozódás az előadókról.

7 Az előzetes terv tartalma – technikai/nyelvi feltételek Tevékenység Feladat és eszközök HatáridőFelelős/ök Az előadások nyelve Kell tolmács? Technikai szükségletek Tolmácsgép, projektor, informatikai eszközök Anyagleadási határidők meghatározása Csak magyarul, vagy szükség esetén más nyelven/ken is Egyéb eszközigények meghatározása Szállítójárművek, személyzet szükséges-e

8 Az előzetes terv tartalma – nyomtatványok, reklámanyagok Tevékenység Feladat és eszközök HatáridőFelelős Fotók, layout- ok, szövegek, meghívók, plakátok stb. készítése és/vagy megrendelése Mennyiség, formátum, minőség meghatározása Ajánlatkérés Programfüzet tervezése és/vagy terveztetése Program, meghívó, térkép stb. (Külső/belső oldalak külön- külön!)

9 Az előzetes terv tartalma – tájékoztatók, adminisztratív kiadványok, catering TevékenységFeladatHatáridőkFelelős Behajtási, belépési engedélyek, kitűzők, zászlók stb. készítése Ajánlatkérés: - tervezésre - kivitelezésre Szóró- és egyéb ajándéktárgyak készítése Ajánlatkérés, mennyiség pontos meghatározása A rendezvény jellegétől, a résztvevők számától függően catering biztosítása Ajánlatkérés

10 Előzetes terv: Előkalkuláció készítése költségvetés alapján TevékenységFeladatHatáridőFelelős Költségvetés készítése Helyszín-, az előzetesen meghatározott eszközök és személyzet bérleti díja, ajánlatkérés MegrendelésekAz ajánlatok kiértékelése, elfogadása után a fenti szolgáltatások megrendelése (írásban!)

11 A fentiek alapján készítsd el a következő rendezvény forgatókönyvét hogy így nézzek Rád:

12

13 A képzeletbeli résztvevők pedig ne járjanak így:

14

15 A rendezvény adatai: A Keleti Károly Közgazdasági Szakközépiskola rendezi meg a 2013/14-es tanévben a Budapesti diákönkormányzati vezetők találkozóját A rendezvényt az ősz folyamán kell megrendezni A résztvevők iskolák száma: 17 (iskolánként 1-1 fő diák, + 1-1 tanárkísérő) A rendezvény időtartama: 1 nap A rendezvény célja: A szakközépiskolák diákvezetőjének megválasztása A rendezvény tartalma: Minden diákönkormányzati vezető tart egy kortesbeszédet, melynek alapján a rendezvény végén megválasztják képviselőjüket

16 A feladat részletezése: Írd meg szakmai rendezvény előzetes tervét! Keress információkat az interneten a megadott adatok birtokában. Készíts előzetes költségkalkulációt; a program ismeretében írj tájékoztató körlevelet vagy szerkessz meghívót a résztvevőknek, közreműködőknek; a hirdetések vizuális hatáselemeit felhasználva fogalmazz meg rövid hirdetést; illetve a vizuális céges arculati elemeket felhasználva készíts három-négy diából álló prezentációt a rendezvényről!

17 Jó munkát!


Letölteni ppt "Rendezvényszervezés A rendezvények előkészítése. Elmélet - emlékeztető Mit nevezünk rendezvénynek? Szervezett, közösségi kerete- ken belül meg- tartott,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések