Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Veszélyeztetett állatok A tigris. A legnagyobb termetű macskaféle, a hímek testhossza átlagosan 280-320, a nőstényeké 250-275 cm, testtömege akár 250.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Veszélyeztetett állatok A tigris. A legnagyobb termetű macskaféle, a hímek testhossza átlagosan 280-320, a nőstényeké 250-275 cm, testtömege akár 250."— Előadás másolata:

1 Veszélyeztetett állatok A tigris

2 A legnagyobb termetű macskaféle, a hímek testhossza átlagosan , a nőstényeké cm, testtömege akár 250 kg is lehet, de a nőstények nem nőnek ilyen nagyra. Jellegzetes csíkos mintázata a sűrű erdőkben jóformán láthatatlanná teszi, mert a csíkok valósággal felszabdalják az állat körvonalait.

3 Veszélyeztetettség A tigris egyike azoknak a veszélyeztetett állatfajoknak, melyeket az ember csaknem a teljes kipusztulás szélére sodort. Nyolc alfaja közül három mára teljesen kipusztult, és a maradék ötöt is veszélyeztetettként, illetve kritikusan veszélyeztetettként tartják számon a szakemberek.

4 A létszámcsökkenés okai A természetes életterek pusztulása Orvvadászat

5 Az orvvadászat okai A tigrisekből készült termékek Illegális kereskedelme –Szőrmés bőr –Távol-keleti gyógyszerek –Stb. A vadászat és az élőhelyek pusztulása miatt a tigrisek mára a kipusztulás szélére sodródtak.

6 Már kipusztultak: –Bali tigris (P.t. balica) Kipusztult az es években –Kaszpi tigris (P.t. virgata) Kipusztult az 1970-es években –Jávai tigris (P.t.sondaica) Kipusztult az 1980-as években

7 A világ tigrisállománya –Szibériai tigris (P.t. altaica) egyed –Bengáli tigris (P. t. tigris) egyed –Hátsó-indiai tigris (P.t. corbetti) egyed –Dél-kínai tigris (P.t. amoyensis) egyed –Szumátrai tigris (P.t. sumatrae) egyed

8 Összesítés Valamikor legalább százezerre becsülték a vadon élő tigriseket. Manapság a számuk az ötezret is alig haladja meg. –Összesen: egyed (becsült adat, 2005.).

9 Mai élőhelyek A vadon élő tigrisek megmentéséért programok helyszínei: –Szumátra –Délkelet-Ázsia –Orosz Távol-Kelet –India

10 Még nem késő!


Letölteni ppt "Veszélyeztetett állatok A tigris. A legnagyobb termetű macskaféle, a hímek testhossza átlagosan 280-320, a nőstényeké 250-275 cm, testtömege akár 250."

Hasonló előadás


Google Hirdetések