Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Veszélyeztetett állatok

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Veszélyeztetett állatok"— Előadás másolata:

1 Veszélyeztetett állatok
A tigris

2 A tigris A legnagyobb termetű macskaféle, a hímek testhossza átlagosan , a nőstényeké cm, testtömege akár kg is lehet, de a nőstények nem nőnek ilyen nagyra. Jellegzetes csíkos mintázata a sűrű erdőkben jóformán láthatatlanná teszi, mert a csíkok valósággal felszabdalják az állat körvonalait.

3 Veszélyeztetettség A tigris egyike azoknak a veszélyeztetett állatfajoknak, melyeket az ember csaknem a teljes kipusztulás szélére sodort. Nyolc alfaja közül három mára teljesen kipusztult, és a maradék ötöt is veszélyeztetettként, illetve kritikusan veszélyeztetettként tartják számon a szakemberek.

4 A létszámcsökkenés okai
A természetes életterek pusztulása Orvvadászat

5 Az orvvadászat okai A tigrisekből készült termékek Illegális kereskedelme Szőrmés bőr Távol-keleti gyógyszerek Stb. A vadászat és az élőhelyek pusztulása miatt a tigrisek mára a kipusztulás szélére sodródtak.

6 Már kipusztultak: Bali tigris (P.t. balica) Kipusztult az 1940-es években Kaszpi tigris (P.t. virgata) Kipusztult az es években Jávai tigris (P.t.sondaica) Kipusztult az as években

7 A világ tigrisállománya
Szibériai tigris (P.t. altaica) egyed Bengáli tigris (P. t. tigris) egyed Hátsó-indiai tigris (P.t. corbetti) egyed Dél-kínai tigris (P.t. amoyensis) egyed Szumátrai tigris (P.t. sumatrae) egyed

8 Összesítés Valamikor legalább százezerre becsülték a vadon élő tigriseket. Manapság a számuk az ötezret is alig haladja meg. Összesen: egyed (becsült adat, ).

9 Mai élőhelyek A vadon élő tigrisek megmentéséért programok helyszínei:
Szumátra Délkelet-Ázsia Orosz Távol-Kelet India

10 Még nem késő!


Letölteni ppt "Veszélyeztetett állatok"

Hasonló előadás


Google Hirdetések