Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A CSOPORTMUKA VÁZLATOS FOLYAMATA ÁLTALÁNOS CSOPORTTERVEZÉSI MODELL A MUNKA FÁZISAI FŐBB VEZETŐI FELADATOK ELŐKÉSZITŐ FÁZIS 1.Általános, előzetes célt kitűzni.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A CSOPORTMUKA VÁZLATOS FOLYAMATA ÁLTALÁNOS CSOPORTTERVEZÉSI MODELL A MUNKA FÁZISAI FŐBB VEZETŐI FELADATOK ELŐKÉSZITŐ FÁZIS 1.Általános, előzetes célt kitűzni."— Előadás másolata:

1 A CSOPORTMUKA VÁZLATOS FOLYAMATA ÁLTALÁNOS CSOPORTTERVEZÉSI MODELL A MUNKA FÁZISAI FŐBB VEZETŐI FELADATOK ELŐKÉSZITŐ FÁZIS 1.Általános, előzetes célt kitűzni. 1.Általános, előzetes célt kitűzni. 2.Felmérni: - a szervezeti környezetet 2.Felmérni: - a szervezeti környezetet - a potenciális tagokat - a potenciális tagokat - az erőforrásokat - az erőforrásokat - a problémákat - a problémákat 3.Tagokat toborozni. 3.Tagokat toborozni. 4.Dönteni a csoport- összetételről. 4.Dönteni a csoport- összetételről.

2 5.A tagokat orientálni a csoportra. 6.Szerződést kötni a tagokkal. 7.A csoport működési feltételeit biztosítani. 8.Megtervezni a teljes folyamatot. 9.Megtervezni az értékeléseket:- folyamat-közieket és a záró’t 10.Részletesen megtervezni az első összejövetelt. 11.Tagokat összehívni.

3 INDULÓ FÁZISINDULÓ FÁZIS Első foglalkozást lebonyolítani:-  bemutatkozás  csoport célját tisztázni tagok elvárásait motivációit tisztázni szerződést kötni a csoport egészével

4 KÖZÉPSŐ FÁZIS 1.Felkészülni az egyes összejövetelekre. 2.Struktúrálni a csoport működését. 2.Struktúrálni a csoport működését. 3.Segítséget adni a tagoknak céljaik megvalósításában. 3.Segítséget adni a tagoknak céljaik megvalósításában. 4.Nyomonkövetni a csoport munkáját. 4.Nyomonkövetni a csoport munkáját.

5 5.Folyamatközi értékeléseket elvégezni. 6.A folyamatban szükséges korrekciókat meghatározni és megtenni. 7.A tagokat és a csoportot folyamatosan motiválni és visszajelzéseket adni számukra.

6 ZÁRÓ FÁZISZÁRÓ FÁZIS 1.Az összejöveteleken: -a változásokra irányuló erőfeszítéseket erősíteni. - a csoport vonzerejét csökkenteni - a tagoknak a befejezéshez fűződő érzéseit feldolgoztatni. -a változásokra irányuló erőfeszítéseket erősíteni. - a csoport vonzerejét csökkenteni - a tagoknak a befejezéshez fűződő érzéseit feldolgoztatni. - a jövőt megterveztetni 2.Az utolsó összejövetelen értékelni a csoport munkáját 2.Az utolsó összejövetelen értékelni a csoport munkáját 3.A beszámolókat és a záró értékelést elkészíteni. 3.A beszámolókat és a záró értékelést elkészíteni.


Letölteni ppt "A CSOPORTMUKA VÁZLATOS FOLYAMATA ÁLTALÁNOS CSOPORTTERVEZÉSI MODELL A MUNKA FÁZISAI FŐBB VEZETŐI FELADATOK ELŐKÉSZITŐ FÁZIS 1.Általános, előzetes célt kitűzni."

Hasonló előadás


Google Hirdetések