Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

„Az Integritás Kérdőív kitöltésével összefüggő tudnivalók” Az adatfelvételi célcsoport, az Integritás Kérdőív és az adatfelvétel 2011. február Dr. Benkő.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "„Az Integritás Kérdőív kitöltésével összefüggő tudnivalók” Az adatfelvételi célcsoport, az Integritás Kérdőív és az adatfelvétel 2011. február Dr. Benkő."— Előadás másolata:

1 „Az Integritás Kérdőív kitöltésével összefüggő tudnivalók” Az adatfelvételi célcsoport, az Integritás Kérdőív és az adatfelvétel 2011. február Dr. Benkő János ÁSZ főtanácsadó, szakmai közreműködő

2 Kiemelt témakörök 1. AZ ADATFELVÉTELI CÉLCSOPORT Az adatfelvételi célcsoport meghatározása A mintavétel 2. AZ INTEGRITÁS KÉRDŐÍV A kérdőív szerkezete Próbafelvétel eredményei Mi jelenik meg majd a térképen 3. AZ ADATFELVÉTEL Az Integritás Kérdőív letöltése, kitöltése, Technikai információk

3 1. Az adatfelvételi célcsoport meghatározása A legtágabb célcsoport a közszektor, az állami feladatellátás szervezeti rendszere (16-17 ezer szervezeti egység). Erre csak becslések vannak. A folyamatosan (havonta) frissülő adatbázis csak ennél szűkebb körre: a központi költségvetési és az önkormányzati szektorra áll rendelkezésre – ez a MÁK adtabázis (mintegy 13.500 szervezeti egység), Pénzügyi adatokról (beszámolók – 2009-ről) ennél is szűkebb körre van nyilvántartás: ez több mint 6.400 szervezetre terjed ki. Ezt használtuk fel.

4 A közszektor struktúrája

5 1.a. Az adatfelvétel célcsoportja A Projekt 3 szervezeti körre koncentrál kiemelten: az EU-támogatásokat elosztókra és felhasználókra, a közbeszerzésekben résztvevőkre és a hatósági tevékenységet folytatókra, de mellettük a közszolgáltatásokat nyújtó szervezeteket is bevonja a vizsgálatba. A kisméretű szervezetek csak reprezentatív úton kerülnek a mintába, tehát nem teljeskörű adatfelvételre kerül sor.

6 1.b. Az adatfelvételi minta meghatározása A mintába került: minden központi költségvetési intézmény, polgármesteri hivatal és körjegyzőség, az EU-támogatások elosztásában, felhasználásában, és a közbeszerzésekben résztvevő szervezetek, a legfontosabb tevékenységi köröket reprezentáló intézmények legalább 20%-os arányban. Így alakult ki a mintegy 4.000-es minta. A célcsoport folyamatosan változik !!!

7 2. Az Integritás Kérdőív szerkezete I/1. Európai uniós támogatások I/2. Közbeszerzések I/3. Hatósági hatáskörök I/4. Közvagyonnal gazdálkodás, közpénzek kezelése I/5. Közszolgáltatások nyújtása I/6. Egyéb veszélytényezők II/1. Külső szabályozási környezet II/2. Szervezeti struktúra II/3. Szervezeti kultúra, szervezeti értékek II/4. Működési jellemzők II/5. Politikai környezet II/6. Egyéb tényezők III/1. Belső szabályozottság III/2. Belső ellenőrzési rendszerek és módszerek III/3. Speciális korrupcióellenes rendszerek és eljárások

8 2.a. Előzetes Korrupciós Kockázati Indexek Központi felügyeleti intézmények Központi felügyelt intézmények P.mesteri hivatal, körjegyzőség Önkormányzati intézmények

9 2.b. Mi látható majd a térképen ? Már jelenleg is láthatók a költségvetési intézmények legfontosabb adatai. Látható lesz, hogy ki kapott kérdőívet és ki nem. Látható lesz, hogy ki küldte vissza a kérdőívet és ki nem. Az adatfeldolgozás után látható lesz a Korrupciós Kockázati Index és annak részindexei.

10 3. AZ ADATFELVÉTEL A kérdőív legfontosabb jellemzői I. elektronikus kérdőív, mely az Általános Nyomtatvány Tervező (ÁNYT) szoftverrel készült és kitöltése az Általános Nyomtatvány Kitöltő (ÁNYK) alkalmazásával történik. Három szintű a kérdésrendszer: főkérdést,alkérdést és alkérdések alkérdéseit tartalmazza. Mit is jelent ez? Az alkérdéseket csak akkor kell kitölteni, ha az előtte lévő főkérdésre igen választ adtunk. Az alkérdések alkérdéseit is csak akkor kell kitölteni, ha az előttük lévő alkérdésre igennel válaszoltunk.

11 A kérdőív legfontosabb jellemzői II. A Kérdőív igennel és nemmel megválaszolható kérdéseket, felelet választós kérdéseket, továbbá adatokkal, értékekkel megválaszolható kérdéseket tartalmaz. Az értelmezést minden kérdés esetében súgó segíti. A kitöltés a kérdőív ablakainak „lenyitásával” vagy a válaszok megjelölésével (X) történik, Az ellenőrzés során ( ) a program jelzi a hibákat és a hibaüzenet sorra lépve megtaláljuk a javítandó hibát.

12 A kérdőív legfontosabb jellemzői III. A kitöltés megszakítható (menteni kell az addig rögzített adatokat). A kitöltött, ill. részben kitöltött kérdőív kinyomtatható. A kérdőív végén lehetőség van röviden megjegyzéseket és észrevételeket tenni.

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23 Köszönöm megtisztelő figyelmüket!


Letölteni ppt "„Az Integritás Kérdőív kitöltésével összefüggő tudnivalók” Az adatfelvételi célcsoport, az Integritás Kérdőív és az adatfelvétel 2011. február Dr. Benkő."

Hasonló előadás


Google Hirdetések