Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Előzmények Rugalmas gyártó rendszerek kb. 20 éve fejlődnek –elosztott, intelligens, és holonikus vagy fraktál Önállló gyártó egységek kialakítása és integrálása.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Előzmények Rugalmas gyártó rendszerek kb. 20 éve fejlődnek –elosztott, intelligens, és holonikus vagy fraktál Önállló gyártó egységek kialakítása és integrálása."— Előadás másolata:

1 Előzmények Rugalmas gyártó rendszerek kb. 20 éve fejlődnek –elosztott, intelligens, és holonikus vagy fraktál Önállló gyártó egységek kialakítása és integrálása az irány, amelyek akár lehetnek külön jogi entitások is, de nem feltétlenül –autóipar: motor- és karosszériatervezés specializált cégeknél A jövőt tekintve (10 év) tanulságos áttekinteni, hogy –a könyvnyomtatást (nagyipari könyvgyártás) miért nem váltotta még fel az otthoni nyomtatási lehetőség (lézer- és tintasugaras nyomtató minden háztartásban)? –a zeneiparban a bakelit- és CD-készítést miért váltja fel fokozatosan az mp3-letöltés? –miért nem váltja fel az atomi szintű aranykészítés lehetősége az aranybányászatot?

2 Holonok két legfontosabb tulajdonsága

3 Hierarchia és kooperáció

4 Holonikus gyártórendszer struktúrája

5 2. tézis Az újszerű gyártási technológiák nem hagyják érintet-lenül a nagyipari gyártást sem, hanem felerősítik, ill. megújítják azt, és beintegrálódva a rugalmas gyártórendszerek- be jelentős mértékben átalakítják a gyártó és kapcsolódó szolgáltató iparágak (pl. szállítás) gazdasági struktú-ráit, és elmozdítják azokat a szállítás szerepét radikálisan csökkentő „globális tervezés – lokális gyártás” irányába.

6 Várható változások / 1 Az új gyártási technológiáknak nagyobb hatá- sa lesz a gyártó iparra, mint a háztartásokra A beszállítói kör mindenütt kiterjed, és könnyebbé válik a belépés a gyártó láncokba hangsúlyossá válik a gyártás alapját képező (digitális) tervek készítése és forgalmazása tervezés és marketing globális méretekben gyártás és karbantartás lokálisan –globális irányítás mellett

7 Várható változások / 2 A fejlődő országok előnye az olcsó munka-erő tekintetében elveszhet –társadalmi hatás: a gyártás visszaszervezése a fejlett országokba (foglalkoztatottság nő, nyugdíjrendszer fenyegetettsége csökken) A szállítás és csomagolás egyre növekvő mértékben kiküszöbölhető ill. csökkenthető –környezeti hatás: környezetterhelés csökkenése –gazdasági hatás: hatékonyságnövelés Az innovatív tervező és rugalmas gyártó- karbantartó vállalkozások esélye a globális integrálódásra megnövekedik –gazdasági hatás: KKV-knak újabb esély hosszú távon


Letölteni ppt "Előzmények Rugalmas gyártó rendszerek kb. 20 éve fejlődnek –elosztott, intelligens, és holonikus vagy fraktál Önállló gyártó egységek kialakítása és integrálása."

Hasonló előadás


Google Hirdetések