Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Műhelyvezetők, tanácsadók szakmai napja Csizmazia Sándorné Szakmai vezető Pécs, 2009. nov. 10.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Műhelyvezetők, tanácsadók szakmai napja Csizmazia Sándorné Szakmai vezető Pécs, 2009. nov. 10."— Előadás másolata:

1 Műhelyvezetők, tanácsadók szakmai napja Csizmazia Sándorné Szakmai vezető Pécs, 2009. nov. 10.

2 Felkérés, megbízás A koordinációs központ – megyei koordinátori iroda javaslata alapján - választotta ki, kérte fel a feladatok ellátására a műhelyvezetőket, tanácsadókat és a hálózatszervezőket. A műhelytagok kiválasztása részben megtörtént, de a műhelyvezetők is tehetnek javaslatot a tagokra.

3 Műhelytagok A műhelytagok listája nem végleges, inkább javaslat a műhelyvezetők számára. Módosításra van lehetőség. A műhelytagokat a műhelyvezetők keresik meg, és kérik fel az együttműködésre. Szükség esetén segítenek a megyei koordinációs iroda munkatársai.

4 Tanácsadók Minden kompetencia területhez (1-4., 5-8., 9-12.) 2 fő tanácsadó felkérése történt meg. Kiválasztás: TIOK tesztelő, vagy HEFOP 3.1.3. bevezetésben gyakorlattal rendelkező kolléga. Az általunk felkért tanácsadók NEM mentori feladatokat látnak el!!!

5 Működés Műhelyvezetők: TÁMOP 3.2.2. pályázat kötelező feladata: referencia intézmények számára fejlesztő műhelyek működtetése 10 műhely – a kompetencia alapú oktatáshoz, vagy az esélyegyenlőséghez kapcsolódó valamilyen problématerületre vonatkozik

6 Fejlesztő műhelyek Óvoda-iskola átmenet Alapfok-középfok átmenet Módszertár Művészeti oktatás IKT. Kollégium – pályaorientáció – Vállalkozói ismeretek Jam Mérés – értékelés Tantárgyi integráció - integrált tantervek Integráció – Inklúzió Adaptáció

7 Feladat Munkaterv készítése A projektidőszak alatt 8 alkalommal műhelyfoglalkozás: 7+1 fő. Javaslat a workshop tartalmára Felkérésre részvétel a workshop szakmai munkájában (előadó, szakértő stb) A projektidőszak végére 1 db kiadvány összeállítása Feladatleírás részletesen tartalmazza.

8 Tanácsadók feladata Segíti a területéhez tartozó referencia intézményeket a szakmai szolgáltatás megvalósításában. (bemutató fogl., óraelemzés) Segíti az intézményekben folyó tervezési folyamatot ( programtanterv bemutatása, modulok rendszere, beillesztése a helyi tantervbe, tantárgyi programba) Felkérésre részt vesz és segíti a szakmai napok, workshop rendezvények szakmai programjának megvalósulását. A szakmai vezetővel közösen részt a referencia intézmények „Jó gyakorlatok” kiválasztásában, leírásában Onlein tanácsadást nyújt a szakterülethez kapcsolódó témában a közvetlenül hozzá, vagy a Kontaktus honlapjára érkező szakmai kérdésekre, felvetődött problémákra.

9


Letölteni ppt "Műhelyvezetők, tanácsadók szakmai napja Csizmazia Sándorné Szakmai vezető Pécs, 2009. nov. 10."

Hasonló előadás


Google Hirdetések