Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Peremhelyzetű és kirekesztett csoportokkal végzett szociális és közösségi munka Kunbábony, Civil Kollégium Képzési Központ 2012. április 18-19-20. május.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Peremhelyzetű és kirekesztett csoportokkal végzett szociális és közösségi munka Kunbábony, Civil Kollégium Képzési Központ 2012. április 18-19-20. május."— Előadás másolata:

1 Peremhelyzetű és kirekesztett csoportokkal végzett szociális és közösségi munka Kunbábony, Civil Kollégium Képzési Központ 2012. április 18-19-20. május 16-17-18.

2 A képzés célja (1) A szegénységben élőket érintő társadalmi folyamatok, a szegények helyzetét befolyásoló társadalmi válaszok bemutatása; A kormányzati és helyi fejlesztés- és szociálpolitika következményeinek elemzése a társadalmi kirekesztés, ellátatlanság, szegregáció, szegénység, etnicizálódás dimenzióin keresztül; A (helyi) szociális ellátórendszer, a kapcsolódó területek (egészségügy, oktatás, foglalkoztatás) és a fejlesztési folyamatok ellentmondásainak bemutatása, elemzése.

3 A képzés célja (2) Hozzájárulni ahhoz, hogy a szociális és közösségi szakemberek segítői szerepüket újragondolják, a megszokott mechanizmusokból kimozduljanak; a résztvevők felismerjék azokat a működésmódokat, amelyek a helyi döntéshozók, hivatalok szubjektív hozzáállása következtében kizárják a legszegényebbeket bizonyos ellátásokból és szolgáltatásokból; kialakuljon a résztvevő szakemberek általános szakmai/kritikai viszonya a szabályozásokkal és a fennálló rendszerekkel, mechanizmusokkal kapcsolatban.

4 A képzés felépítése, moduljai 1.rész (április 18-20.) Tanulmányút2. rész (május 16-18.) 1. nap2. nap3. nap 8 óra 1. nap2. nap3. nap 8 óra10 óra8 óra 10 óra8 óra Modul címe 1. rész I/1. Szociálpolitika vs. szegénypolitika I/2. Szegénykultúra és etnicizálódás I/3. Fejlesztések és esélyegyenlőtlenség 2. rész II/1. Szociálismunka vs. bürokrácia: érdekképviselet és segítői szerep II/2. Közösségi szempontú megközelítés a szociális munkában II/3. Működő és a legszegényebbeket elérő szolgáltatások, közösségi akciók


Letölteni ppt "Peremhelyzetű és kirekesztett csoportokkal végzett szociális és közösségi munka Kunbábony, Civil Kollégium Képzési Központ 2012. április 18-19-20. május."

Hasonló előadás


Google Hirdetések