Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Fábián Balázs A monitor. Fábián Balázs A monitor A képernyő a számítógép vizuális információt közlő tartozéka. A számítógép tud működni a képernyő nélkül.A.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Fábián Balázs A monitor. Fábián Balázs A monitor A képernyő a számítógép vizuális információt közlő tartozéka. A számítógép tud működni a képernyő nélkül.A."— Előadás másolata:

1 Fábián Balázs A monitor

2 Fábián Balázs A monitor A képernyő a számítógép vizuális információt közlő tartozéka. A számítógép tud működni a képernyő nélkül.A képernyő a számítógép vizuális információt közlő tartozéka. A számítógép tud működni a képernyő nélkül. Végre is hajtja a parancsokat,de monitor nélkül nem látjuk őket.Végre is hajtja a parancsokat,de monitor nélkül nem látjuk őket. Parancsokat is közölhetünk vele a billentyűzet, egér, segítségével.Parancsokat is közölhetünk vele a billentyűzet, egér, segítségével.

3 Fábián Balázs Monitor kivitelezése A szemet zavaró tükröződés csökkentésének fő módja korábban a képernyőre helyezett szűrő volt.A szemet zavaró tükröződés csökkentésének fő módja korábban a képernyőre helyezett szűrő volt. A képernyővásárlásnál ügyelni kell arra, hogy a TUV Rheinland ergonómiai embléma feltüntetve legyen.A képernyővásárlásnál ügyelni kell arra, hogy a TUV Rheinland ergonómiai embléma feltüntetve legyen. ISO nemzetközi szabvány követelményeinek megfeleljen.ISO nemzetközi szabvány követelményeinek megfeleljen.

4 Fábián Balázs Képernyő nézet kialakítása A képernyőt úgy kell kialakítani, elhelyezni és használni, hogy egészségünk kárt ne szenvedjen.A képernyőt úgy kell kialakítani, elhelyezni és használni, hogy egészségünk kárt ne szenvedjen.

5 Fábián Balázs A képernyő tulajdonságai: 16 millió színt jelenít meg.16 millió színt jelenít meg. Képernyő felbontása. pl: 1024*768Képernyő felbontása. pl: 1024*768 A képernyőn megjelenített jel annál folyamatosabb és teljesebbnek tűnő, minél nagyobb felbontásban jelenítik meg.A képernyőn megjelenített jel annál folyamatosabb és teljesebbnek tűnő, minél nagyobb felbontásban jelenítik meg. Minden fajta, méretű képernyőn szabályozható a megjelenítő pontok mennyisége.Minden fajta, méretű képernyőn szabályozható a megjelenítő pontok mennyisége. A képernyők különböző méretűek lehetnek. A képernyő méretét az átló hosszával jelzik.A képernyők különböző méretűek lehetnek. A képernyő méretét az átló hosszával jelzik. Gazdasági szempontból, takarékos üzemmódot tudja, használja.Gazdasági szempontból, takarékos üzemmódot tudja, használja.

6 Fábián Balázs A helyes testtartás Szem és a monitor között 45-70cm ideális.Szem és a monitor között 45-70cm ideális. Kényelmes szék, egyenes háttámasz.Kényelmes szék, egyenes háttámasz. Vállak lazán, derék megtámasztva.Vállak lazán, derék megtámasztva. Az asztallap magassága 68 és 76 cm között legyen.Az asztallap magassága 68 és 76 cm között legyen. A klaviatúra kerüljön a lehető legalacsonyabb szintre az asztalon, alkart kényelmesen megtámaszthassuk.A klaviatúra kerüljön a lehető legalacsonyabb szintre az asztalon, alkart kényelmesen megtámaszthassuk. Kényelmes lábtartás.Kényelmes lábtartás.

7 Fábián Balázs Szemünk védelme A szemre a legnagyobb veszélyt a képernyő és a szemet érő természetes és mesterséges fényforrásból, visszaverődésből, tükrözésből eredő, zavaró fényhatások jelentik.A szemre a legnagyobb veszélyt a képernyő és a szemet érő természetes és mesterséges fényforrásból, visszaverődésből, tükrözésből eredő, zavaró fényhatások jelentik. Képernyős munka megkezdése előtt és annak végzése során az évenkénti szemészeti vizsgálat javasolt.Képernyős munka megkezdése előtt és annak végzése során az évenkénti szemészeti vizsgálat javasolt.

8 Fábián Balázs Látásélesség Korunk előrehaladásával látásunk sajnos romlik! Ezért is kell számunkra megfelelő monitort választani!Korunk előrehaladásával látásunk sajnos romlik! Ezért is kell számunkra megfelelő monitort választani!

9 Fábián Balázs A képernyő helyes beállítása


Letölteni ppt "Fábián Balázs A monitor. Fábián Balázs A monitor A képernyő a számítógép vizuális információt közlő tartozéka. A számítógép tud működni a képernyő nélkül.A."

Hasonló előadás


Google Hirdetések